Verkeersborden in wegdek gebrand

verkeersiconen3

Mechelen experimenteert met nieuwe verkeerssignalisatie. De verkeersiconen, die je normaal op palen langs de weg ziet, worden op de rijbaan geschilderd. “Dit type signalisatie moet voor meer duidelijkheid zorgen”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

In de Rembert Dodoensstraat en in de Battelse Bergen werden recent drie verkeersiconen op de rijbaan aangebracht. In de Dodoensstraat gaat het om de signalisatie van een blauwe zone, in de Battelse Bergen geeft de rijweg ‘zone 30’ aan. “Bij het inrijden van een straat of een zone wordt de weggebruiker op een goed zichtbare manier duidelijk gemaakt welke verkeersregels gelden”, aldus schepen Geypen.

De nieuwe verkeerssignalisatie wordt niet geschilderd, maar wel in de rijbaan ingebrand. “Net zoals we dat doen met zebrapaden. Deze methode heeft zijn nut al bewezen: ze is duurzamer en er is een duidelijk verschil in levensduur.”

Wanneer dit proefproject gunstig bevonden wordt, mogen nog meer verkeersiconen op de rijweg verwacht worden. “Deze nieuwe signalisatievorm moet de reeds bestaande verkeersborden ondersteunen. Het is niet de bedoeling om in het aanbod van de verkeersborden te gaan snoeien”, besluit Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer