Oud-Oefenplein krijgt gloednieuwe sporthal

Oudoefenplein

In de wijk Oud-Oefenplein wordt een gloednieuwe sporthal gebouwd. ‘De Plaon’ komt centraal in de wijk die momenteel volop in renovatie is. De sporthal moet de wijk nieuwe impulsen geven en meer bezoekers van buitenaf lokken.

Het nieuwe sportcomplex aan de Eksterstraat zal beschikken over 1.440 vierkante meter zaalruimte. Er komt ook een tribune voor 500 toeschouwers. Sportieve Mechelaars kunnen er terecht voor zaalvoetbal, handbal, volleybal, basketbal, badminton en andere zaalsporten. Daarnaast komen er ook overdekte petanqueterreinen, een ruime cafetaria en verschillende kleedkamers.

De sporthal krijgt de naam ‘De Plaon’ omdat de wijk Oud-Oefenplein zo genoemd wordt in de Mechelse volksmond. Het stadsbestuur wil in de toekomst vaker kiezen voor Mechelse benamingen. ‘De Plaon’ wordt even groot als de grootste sporthal in Mechelen, namelijk die van De Nekker. Dit nieuwe complex moet de wijk meer zuurstof geven. De stad trekt drie miljoen euro uit voor de bouw van de nieuwe sporthal.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer