Stad plaatst Vlaamse overheid voor verantwoordelijkheden

low

De stad Mechelen eist dat de Vlaamse overheid haar verantwoordelijkheid opneemt en de Jubellaan veiliger maakt. Het stadsbestuur pleit voor een dringende heraanleg.

De Jubellaan is een gewestweg. De stad Mechelen kan er dus zelf geen veiligheidsmaatregelen nemen. Daarom eist het stadsbestuur dat de Vlaamse overheid eindelijk in gang schiet. De baan heeft nood aan een betere signalisatie, onder meer de fietsoversteekplaats is nauwelijks zichtbaar.

Het Mechelse stadbestuur klaagt over een lakse houding van het Agentschap Wegen en Verkeer. “In 2004 stond de heraanleg van de Jubellaan op het programma, maar de Vlaamse overheid heeft dat project op de lange baan geschoven omdat er teerhoudend asfalt in de rijbaan zat. Dat dreef de kostprijs voor de heraanleg aanzienlijk op”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld). “Sinds er een nieuwe Vlaamse regering is, zijn er geen verdere stappen meer ondernomen. Er is nochtans nood aan een nieuwe asfaltlaag en voet- en fietspaden.”

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer