Nieuwe speelpleinen voor Muizen en Heffen

Greet14

De kinderen van Heffen en Muizen mogen zich verlekkeren op nieuwe speelpleinen. De stad richt nieuwe terreinen in aan de Fonteinweg en in de Vlamingenstraat. De Schrans in Mechelen wordt vernieuwd.

In gans Mechelen zijn er momenteel 43 speelpleinen verspreid over de binnenstad, de wijken en de dorpen. Daar komen er dus twee bij, op vraag van de lokale dorpsraden. In Muizen komt er naast het bestaande speelplein in de Zwijvegemstraat ook een nieuw voor kinderen van 3 tot 12 jaar in het binnengebied van de Vlamingenstraat. Er komen twee speelzones: één met een picknickruimte, speelhuisje, glijbaan en schommel en één waar kampen bouwen mogelijk is met wilgenhutten, avontuurlijke elementen en verstopplaatsen.

 

In Heffen kiest het stadsbestuur voor 3 speelzones: een rustige zone, een sportzone met trapveld en een speelzone met glijbaan, klimbrug, piramidenet en schommel. Deze speelruimte is bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar. In de Grote Nieuwedijkstraat wordt speelterrein De Schrans vernieuwd. Er komt een trapveld en nieuwe speeltoestellen voor kleine kinderen met speelhuisje, glijbaan, schommel, speelzand en klimnet. Kostprijs van de drie samen: 117.370 euro.

Het stadsbestuur heeft het bestek voor het plaatsen en leveren van de nieuwe toestellen opgesteld en hoopt dat de nieuwe speelpleinen zo snel mogelijk kunnen opengaan. De kinderen uit de buurt krijgen inspraak in de keuze voor de toestellen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer