Tweede fase autoluwe binnenstad

fietsgrotemarkt

De tweede fase van het nieuwe circulatieplan voor de autoluwe binnenstad gaat van kracht. De as Hoogstraat-Korenmarkt wordt opengesteld, de rijrichting van de Adegemstraat wordt omgedraaid.

Op 1 juli werd de eerste fase van het nieuwe circulatieplan uitgevoerd, met het enkelrichting maken van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de Hanswijkstraat. Op 14 oktober om 20 uur volgt fase 2. “De rijweg van de Korenmarkt in Chinese steen is klaar, maar moet tot dan uitharden. De rest moet in november klaar zijn”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Met de openstelling van Hoogstraat en Korenmarkt (eenrichtingsverkeer richting Guldenstraat) verandert ook de circulatie in andere straten. Veruit de belangrijkste aanpassing betreft de Adegemstraat. De straat wordt enkelrichting richting vesten. “Door de ingreep kan de stad het wegprofiel versmallen en extra parkeerplaatsen creëren. Ter hoogte van het kruispunt met de R12 komen er twee voorsorteervakken waardoor auto’s vlot het centrum kunnen verlaten.”

Verder wordt de rijrichting omgedraaid in de Moensstraat, de De Langhestraat en de Kaardenstraat. De Dijle wordt eenrichtingsverkeer van de Olivetenvest naar de Haverwerf. Het Hoogstraatje en Maalderijstraatje worden met paaltjes afgesloten, en zijn enkel nog bereikbaar via de Zoutwerf. In november treedt het volledige plan in voege.

Meer info: www.mechelen.be/autoluw

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer