Mechelen is hartveilige stad

nieuws_53372

Mechelen is voortaan een ‘hartveilige stad’. Het bestuur engageerde zich vorig jaar om in te stappen in het project ‘Hartveilige gemeente’ van het Rode Kruis, dat de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk wil maken. Mechelen voldoet nu aan alle criteria.

Onze stad telt vandaag 20 AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator). Die toestellen kunnen een elektrische schok toedienen aan het hart als er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen.

In elke Mechelse sporthal vind je zo’n AED-toestel, binnenkort wordt ook een exemplaar geplaatst in de binnenstad en drie stuks in de buurt van het station. Bovendien volgden meer dan 100 Mechelaars het afgelopen jaar een opleiding om te leren reanimeren en een AED te gebruiken. In andere steden konden zulke toestellen al levens redden.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer