300 parkeerplaatsen meer dan vijf jaar geleden

parkeren2

De stad Mechelen bouwt vanaf april aan een buurtparking naast de Mechelse gevangenis. Deze nieuwe parking biedt plaatsen aan 19 wagens. In vijf jaar tijd zijn er ruim 300 parkeerplaatsen bijgekomen in de stad.

De nieuwe parking komt er op de hoek van de Liersesteenweg en de Frans Halsvest. Deze plaats werd tijdens de verbouwing van de gevangenis als werfzone gebruikt, maar krijgt nu dus een concrete invulling. Op het pleintje komen 19 verlichte parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen worden aangelegd in betonnen grastegels en kasseien. De parking wordt opgenomen in de blauwe zone. “Aan de ingang van de gevangenis komt een fietsenstalling. We planten ook vier hoogstammige bomen aan om de omgeving te verfraaien. De plantvakken worden omrand met een brede boordsteen die dienst kan doen als zitrand”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Het stadsbestuur investeert 233.589 euro in het nieuwe pleintje met buurtparking dat in juni klaar moet zijn.

De komende weken, maanden en jaren realiseert de stad Mechelen nog vijf grote ondergrondse parkings:
– Sint-Romboutskerkhof: 131 parkeerplaatsen, klaar in april
– Ganzendries: 107 parkeerplaatsen, klaar in juni
– Kardinaal Mercierplein: 380 parkeerplaatsen, bouw begint in 2013
– Station: 2.000 parkeerplaatsen, klaar eind 2015
– Tinelsite: 270 parkeerplaatsen, klaar tegen 2016-2017

Ook de buurtparkings krijgen er in totaal 146 plaatsen bij.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer