85 parkeerplaatsen extra op Tinelsite

Kopie van DSC02266

De Tinelsite rond het nieuwe Holocaustmuseum krijgt een tijdelijke parking voor 85 wagens achter het Predikherenklooster. “De werkzaamheden voor het nieuwe museum schieten goed op. De parking moet er voor zorgen dat de buurtbewoners meer parkeermogelijkheden hebben”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

De Tinelsite krijgt steeds meer vorm. De ruwbouw van het museum is opgetrokken. De komende maanden wordt het gebouw aan de binnen- en de buitenzijde verder afgewerkt. “De opening is gepland voor september. Aan de overzijde wordt de voorgevel van het kazernegebouw, dat opnieuw zijn oorspronkelijke witte kleur krijgt, volledig gerenoveerd”, vertelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Oude wagon

De NMBS schenkt een oude wagon, die symbool zal staan voor meer dan 25.000 joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Mechelen werden gedeporteerd. “Hij krijgt een plek op de Edgard Tinellaan”, verklapt Somers.

De heraanleg van het plein aan het einde van de Stassartstraat start begin februari. “Vanaf dan is er geen verkeer meer mogelijk tot in juni, wanneer het plein klaar moet zijn. Ook het kruispunt van de Nokerstraat met de Stassartstraat wordt heraangelegd. Daar geldt tijdelijk een aangepaste regeling”, zegt schepen Geypen.

Gratis voor bewoners

In de zomervakantie wordt de parking aan het Predikherenklooster (waar vanaf 2018 een nieuwe bibliotheek komt, nvdr.) aangepast. Het gaat over 85 betalende plaatsen, die uiteraard gratis zijn voor mensen met een bewonerskaart. De tijdelijke parking blijft tot wanneer over vier of vijf jaar een ondergrondse parking die plaats biedt aan 270 wagens wordt gerealiseerd op de site. Bovengronds verschijnt dan het Tinelpark.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer