Kunst vrolijkt Plaisanceplein op

Vreugdekreet

Een opvallend beeldhouwwerk siert sinds vrijdag het fel gecontesteerde Plaisanceplein in Mechelen.
De sculptuur is het werk van beeldhouwster MariĆ«tte Teugels. Zij is in de Dijlestad vooral gekend als de dame die ‘De Cellekens’ aan de Minderbroedersgang destijds omtoverde van een verwaarloosd binnentuintje tot een van de mooiste plekjes van de stad.
Nu mocht ze een van haar werken aan deze inkompoort van Mechelen plaatsen. Teugels hoopt dat het beeld, een vrouwelijk naakt dat beide armen naar de hemel reikt, de mensen blij en vrolijk kan maken. Daarom doopte ze het ook ‘Vreugdekreet’.

Het kunstwerk heeft 54.000 euro gekost, wat een normale prijs is voor een bronzen beeld van die grootte. We kennen de kwaliteiten van Mariette Teugels als beeldhouwster en het gaat om een schitterend, anatomisch juiste sculptuur. Bovendien geven we als lokale overheid het goede voorbeeld om een bepaald percentage van de infrastructuurkosten te spenderen aan kunst.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer