Gigantische banner siert gevel Speelgoedmuseum

Banner Speelgoedmuseum

Aan de achtergevel van het Speelgoedmuseum hangt sinds 22 juni een nieuwe, gigantische banner om het Speelgoedmuseum zichtbaarder te maken. De banner verwijst bovendien naar Mechelen Kinderstad, zodat de duizenden treinreizigers die dagelijks via station Mechelen Nekkerspoel passeren meteen weten dat ze in Mechelen Kinderstad gearriveerd zijn. De banner is de eerste stap om de volledige gevel van het museum te vernieuwen, met de steun van het stadsbestuur van Mechelen.
Afgelopen dagen was  de firma Clear Channel druk in de weer aan de achtergevel van het Speelgoedmuseum, met de plaatsing van een nieuwe banner van 10,56 meter op 58,25 meter. Hiermee neemt de banner de volledige breedte van de ramen in beslag. “De treinreizigers die langs station Nekkerspoel passeren kunnen er niet naast kijken. Elke treinreiziger weet dankzij de banner meteen dat hij in Mechelen Kinderstad gearriveerd is”, legt schepen van Jeugd Greet Geypen uit.

Hartelijke, verrassende en dynamische uitstraling
Het stadsbestuur van Mechelen wil het Speelgoedmuseum nog meer zichtbaar en aantrekkelijk maken voor bezoekers. Een totale gevelrenovatie moet het gebouw weer de nodige glans geven. In het najaar worden ook de andere gevels opgefrist. In de begroting werd hiervoor 50.000 euro ingeschreven.

“In het kader van Mechelen Kinderstad is het belangrijk dat partners zoals het Speelgoedmuseum een kindvriendelijke uitstraling hebben die mee kaderen in de waarden van de stad: hartelijk, verrassend en dynamisch”, verklaart schepen van Jeugd Greet Geypen.

Achter bepaalde ramen aan de voorkant wil men het effect creëren van etalages met diverse speelgoedfiguren. Dit kan dan bijvoorbeeld betrekking hebben op de tentoonstelling die op dat moment loopt. De bedoeling is om bij de renovatie de bouwstenen van de voorkant zichtbaar te laten, omdat het gebouw een uniek architecturaal ontwerp heeft.

Ook de zijgevel van het Speelgoedmuseum wordt dit najaar onder handen genomen. Hier zal het logo van het Speelgoedmuseum duidelijk op worden weergegeven. Stadsartiest Gijs Vanhee is intussen volop bezig met het uitwerken van een speels ontwerp.

“We zijn zeer verheugd dat de stad wil meewerken aan de toekomst en uitstraling van het Speelgoedmuseum” zegt An Brusselmans, die in april dit jaar de fakkel van Algemeen Directeur van het Speelgoedmuseum overnam van Jef Heylen, voorganger en oprichter van het Speelgoedmuseum.

Grootste muurschildering van Mechelen
Op de zijkant van het station Nekkerspoel komt in het najaar een muurschildering met als thema speelgoed. De muur meet ongeveer 140 meter lang en 7 meter hoog en zal met zijn oppervlakte van bijna 1000 m² de grootste muurschildering van Mechelen krijgen. De bedoeling is om een graffiti-jam met verschillende Belgische artiesten te houden waarbij de buurtwerking betrokken wordt.

“Hiervoor gaan we gedurende een namiddag met de kinderen uit de buurt een workshop houden met tekensessies. De tekeningen die hier uitkomen zullen dienen als inspiratie voor de globale achtergrond van de muurschildering”, legt Greet Geypen uit.

De graffiti-jam zelf duurt een weekend lang en wordt een soort van festival met randanimatie om het thema speelgoed in de verf te zetten.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer