Voor het eerst openen twee Mechelse bedrijven hun deuren op de Dag van de Landbouw

IMG_5244 (Medium)

Op zondag 21 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden de Dag van de Landbouw: een jaarlijks evenement op en rond land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen. Bijna zestig bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op deze land- en tuinbouwbedrijven. Dit jaar doen er voor het eerst twee Mechelse bedrijven mee.

De Dag van de Landbouw is al meer dan 30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen eropuit om kennis te maken met de moderne land- en tuinbouw. Met het thema van dit jaar ‘Ontdek van heel dichtbij hoe het werkt’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen.

Overal in Vlaanderen wordt de Dag van de Landbouw uitbundig gevierd. In elke provincie werden zorgvuldig een aantal bedrijven geselecteerd. Zo leren de bezoekers de veelzijdige Vlaamse landbouwsector kennen. Zowat alle (deel)sectoren komen aan bod: akkerbouw, fruitteelt, melk – , vlees-, en pluimvee en varkens. Er is voor iedereen wat wils!

Bij de deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat. Dit jaar doen er ook twee bedrijven uit onze regio mee: hertenfarm Parkcoplus en hoevewinkel ’t Hertsveld, beide uit Leest.

“We willen de toekomst van de land- en tuinbouw op het Hombeeks plateau vrijwaren en hebben er al tal van positieve acties opzitten. Zo werd er onder de noemer ‘Mechels Natuurlijk’ een stevig netwerk van plattelandsondernemers opgebouwd met een waaier van streekproducten en diensten opgebouwd en ontwikkelden we een folder om meer naambekendheid te krijgen. Het is positief dat onze plattelandsondernemers steeds meer en meer in the picture komen”, aldus schepen van Landbouw Greet Geypen.

De laatste jaren zijn we het contact met de moderne landbouw een beetje verloren en een evenement als dit helpt het tij te keren. We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen.

Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit evenement elk jaar, op de derde zondag van september. Het is een ideale uitstap voor het hele gezin. Het aanbod is zeer gevarieerd. Sommige deelnemende bedrijven zoals deze in Leest liggen op fietsafstand van elkaar, ideaal om meerdere bedrijven op een dag te bezoeken.

Het globale aanbod met een overzicht van de deelnemende bedrijven is te vinden op www.dagvandelandbouw.be . Je kan ook een bezoek brengen aan een sierteeltbedrijf met (pot)planten, bloemen of bomen. De land- en tuinbouwsector is daarenboven verrassend innovatief. Ontdek op Dag van de Landbouw de moderne technologie die in de sector gebruikt wordt.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer