Talententickets zijn groot succes

Talententickets

Bijna zesduizend talententickets zijn er sinds de invoering in april van dit jaar al gebruikt in Mechelen. Daarvoor heeft de stad net geen 100.000 euro terugbetaald aan verenigingen die meewerken.

Alle kinderen van vijf tot vijftien jaar die in Mechelen wonen, hebben recht op een talententicket van 50 euro. Zo’n cheque kunnen ouders dan gebruiken om het lidgeld, een abonnement of meerdaagse evenementen en kampen te betalen bij een van de deelnemende sport-, cultuur- en jeugdverenigingen.

Ondertussen werden 5.741 van den 10.807 uitgereikte tickets al ingeleverd. ‘Momenteel zijn er 115 verenigingen en organisaties die deelnemen aan dit project. De meeste zijn sportclubs, in totaal 68, gevolgd door 22 jeugdverenigingen’, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.

 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer