Meer dan 1 op 3 kinderen gebruikt Talententickets

Goed om Weten_Talententickets (5)

Van de 32 574 Talententickets die vorig jaar in Mechelen verdeeld werden, zijn er inmiddels 12 044 tickets terugbetaald aan verenigingen. Dat komt overeen met een aandeel van meer dan 1 op 3. Dit aantal kan nog aangroeien, aangezien verenigingen de gebruikte tickets nog tot en met 31 maart 2015 kunnen binnenbrengen bij de stad.

Eind april 2014 vonden alle Mechelse kinderen en tieners tussen 5 en 15 jaar Talentickets ter waarde van € 50 in hun brievenbus. Deze cheques konden gebruikt worden om (een deel van) het lidgeld van sport-, jeugd- en cultuurverenigingen te betalen. Het betreft een initiatief van de stad om kinderen aan te zetten zich aan te sluiten bij een vereniging en was een uniek concept in Vlaanderen.

90 verenigingen
Inmiddels hebben 90 verenigingen 12 044 gebruikte Talententickets ingebracht, voor een totaal bedrag van € 204 620. “In het eerste jaar hebben we tot nu toe in totaal iets meer dan 4000 kinderen bereikt. Een mooi resultaat dat het succes van het initiatief aantoont. Vanaf nu willen we ook heel hard inzetten op de kansarme jeugd. Dat is een doelgroep die moeilijk bereikbaar is en waarvoor het niet evident is om deel te nemen aan het verenigingsleven. We gaan hen zoveel mogelijk stimuleren, zodat ze net zoals andere kinderen de mogelijkheid hebben zich aan te sluiten bij verenigingen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Sportverenigingen populairst
51 % van de gebruikte tickets werd uitgegeven bij sportverenigingen. De uitschieters met meer dan 300 tickets waren o.a. Gymclub Gymflex, Dansschool K!Dans, Hockey en Tennis KMTHC en Voetbal Sporting Club Mechelen.

Bijna 1/3de van de gebruikte tickets (30 %) werd uitgegeven aan jeugdverenigingen. Hier waren de uitschieters Circolito en Villa32. De cultuurverenigingen waren goed voor 19 % van de gebruikte tickets. Meest populair hier waren de Koninklijke Academie voor beeldende Kunsten en het Conservatorium.

Binnenkort mogen de kinderen de Talententickets in de bus verwachten, al krijgen de tickets eerst een nieuw ontwerp met centraal Rommy Rombouts, de nieuwe mascotte van Mechelen Kinderstad.

“Als Mechelen Kinderstad is het ons doel om kinderen en tieners steeds meer en meer te betrekken in onze maatschappij. Initiatieven zoals de Talententickets zijn hier een goed voorbeeld van. Hierdoor nemen kinderen actief deel aan het sociaal leven, wat goed is voor hun ontwikkeling. Anderzijds krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en verder te ontplooien”, besluit Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer