Stad plaatst speelse vuilnisbakjes in speeltuinen

IMG_5890 (Large)

In het najaar van 2013 organiseerde het stadsbestuur in samenwerking met de Gezinsbond een bevraging bij Mechelse gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Het doel was om te peilen naar ideeën bij jonge gezinnen, om zo Mechelen nog meer op de kaart te zetten als kindvriendelijke stad. Intussen wordt een volgend idee dat uit deze bevraging kwam werkelijkheid: op verschillende speelpleintjes worden vuilnisbakken in de vorm van speelse figuurtjes geplaatst.

Op verschillende speelpleintjes in de stad duiken dezer dagen speelse vuilnisbakjes op in de vorm van een pinguïn. Momenteel staan deze kindvriendelijke vuilnisbakjes op de speelpleinen van Bethaniënpolder (centrum); Kruidtuin (centrum), Fonteinweg (Heffen) en in Papenhof (Nekkerspoel). Kortelings volgen nog Kriekerijveld (Hombeek) Fazantenstraat (Leest) en de speelpleinen Leliestraat en Abeelstraat (beide wijk Tervuursesteenweg)

Inmiddels werden er vijf nieuwe vuilbakjes besteld, ditmaal in de vorm van een beer. De totale kostprijs voor alle vuilbakjes bedraagt € 16.000 (inclusief BTW). Tegen de grote vakantie krijgen deze ook een plaatsje op verschillende speelpleintjes.

“De vuilbakjes passen ideaal in een speelse omgeving en trekken de aandacht van de kinderen. Dit is een win-win situatie. Het speelplein blijft proper en de vuilbakjes zijn  een aantrekkelijk element in de openbare ruimte. Dit is een meerwaarde in onze kindvriendelijke stad. Bovendien hechten wij veel belang aan een propere stad. Deze vuilbakjes moeten kinderen op een speelse manier sensibiliseren, want jong geleerd is oud gedaan”, klinkt het bij de schepen van Jeugd Greet Geypen.

Ook andere ideeën uit de bevraging met de Gezinsbond zijn in uitvoering. Zo is de stad bezig met het plaatsen van 60 gezinsvriendelijke toiletbrillen in stadsgebouwen en bij partners; wordt er gewerkt aan een gezinsvriendelijk (kleuter)toilet aan het stadhuis en verschijnen er kortelings zes kindvriendelijke installaties in het stadscentrum. Dit jaar worden er nog meer ideeën uitgewerkt.

Suggesties blijven steeds welkom. Wie in de toekomst nog meer kindvriendelijke suggesties heeft, mag die steeds doorgeven via kinderstad@mechelen.be.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer