Speeldag kan terugblikken op een geslaagde verjaardagseditie

P1070990 (Medium)

De Mechelse historische binnenstad was zondag het terrein van de kleinste Maneblussers tijdens de 10de editie van de Speeldag. Het was weer lekker druk bij de 32 standhouders waar de kids zich onder een blakende zon konden amuseren. Tel daarbij nog eens de optredens van o.a. Kabouter Plop en Kapitein Winokio en het hoeft niet te verbazen dat duizenden ouders hun weg vonden naar de Mechelse marktpleinen.
De speeldag is één van de jaarlijkse topevenementen van de Dijlestad, die daarmee haar naam als Mechelen Kinderstad helemaal waarmaakt. De Grote Markt, Veemarkt, Schoenmarkt en IJzerenleen werden ingenomen door allerhande speelkraampjes, een zeven meter hoge klimtoren, en andere luchtkastelen waar de jonge bezoekertjes maar niet genoeg van krijgen. Ook Rommy Rombouts – de mascotte van Mechelen Kinderstad – viel in de smaak. Er werden een hoop knuffels uitgedeeld!

“Met onder meer Planckendael, het Speelgoedmuseum en het figurentheater de maan heeft Mechelen al een sterk permanent aanbod voor kinderen. Je kan dus wel zeggen dat kindvriendelijkheid in het DNA van de stad zit. We beschouwen kinderen als volwaardige medeburgers in de stad, zodat Mechelen 365 dagen per jaar een Kinderstad is. Maar vandaag willen wij dat nog eens extra in de kijker zetten”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.

Zo’n 25.000 mensen brachten een bezoekje aan de Speeldag. Lange rijen troffen we aan bij o.a. de LEGO-tent en bij Bumba. Straatanimatie zorgde de hele dag door voor een gezellige sfeer. Een roze caravan met suikerspin, ballerina’s, een dierendraaimolen, een suikerpoppenfee, reuzengrote zeepbellen, Suzy de minibus,…

Om elke hoek wachtte een nieuwe verrassing. Op de Grote Markt gaven de artiesten van circus Circolito het beste van zichzelf, tot groot jolijt van het talrijk opgekomen publiek. Tot 17u werd er naar hartenlust geravot in de verkeersvrije binnenstad en intussen sloot Kapitein Winokio het kinderfeest af met een spetterende show.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer