Pop-upboerderij in Mechelen

IMG_6013 (Medium)

Mechelen – Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, zet op 28 mei een echte boerderij neer op de Grote Markt in Mechelen. Ruim 1 300 kinderen brengen een bezoek aan deze pop-upboerderij. Ze maken er kennis met de verschillende land- en tuinbouwsectoren en krijgen dieren, planten en landbouwmachines te zien.

De hele dag door worden scholen rondgeleid langs verschillende workshops en educatieve spelen. Jonge land- en tuinbouwers leren hen de land- en tuinbouwsectoren kennen en achteraf kunnen de kinderen rekenen op een hoeve-ijsje en een rugzakje met aandenkens.

“Het is belangrijk dat kinderen weten dat land– en tuinbouwers de producenten zijn van het voedsel op hun bord,” stelt Sam Magnus, ondervoorzitter Groene Kring. “Voedsel mag immers niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Door als kind al kennis te maken met onze sectoren beseffen ze later, ook als consument, hoeveel arbeid en investeringen er bij de productie van voedsel komen kijken.”

Christel Covens, voorzitter van Groene Kring Antwerpen, vult verder aan: “Het platteland is mooi om te leven en te werken. We willen deze kinderen dan ook graag tonen met welke passie en kennis de land- en tuinbouwers in Vlaanderen dit voedsel produceren. Maar bovenal willen we dat ze samen met ons een leuke dag beleven.”

“Met dit evenement wordt de landbouwsector in een positief daglicht gesteld. Bovendien kunnen kinderen uit de stad, spelenderwijs in contact komen met het boerderijleven”, aldus schepen van Landbouw en Jeugd.

De pop-upboerderij project wordt uitgevoerd in samenwerking met KLJ, de stad Mechelen, CERA, KBC, Aveve, provincie Antwerpen, de provinciale Landbouwkamer Antwerpen, PTS Mechelen, Bel’Orta, Boerenbond en Landelijke Gilden.

 

 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer