Het Warmste Weekend brengt € 14 000 op voor het goede doel

Het Warmste Weekende

De eerste editie van Het Warmste Weekend tijdens Mechelen Houdt Je Warm werd warm onthaald door duizenden bezoekers én was een schot in de roos. Verschillende verenigingen zoals Mechelen Solidair, vzw Steun-punt Asiel & Migratie, vzw Anvasport en kinderrechtenprojecten vzw Togo Debout & Plan België organiseerden in het weekend van 18-20 december tal van acties voor het goede doel. De opbrengst is een mooie € 14 000.

Afgelopen eindejaar konden Mechelaars en bezoekers genieten van een hartverwarmend, winters programma in de binnenstad. Nog meer dan andere jaren stond ‘Mechelen Houdt Je Warm’ helemaal in het teken van de goede doelen. Tijdens Het Warmste Weekend werden diverse acties op poten gezet om geld in zamelen. Zo gingen de huur van de kerstchalets en de opbrengst van de drank integraal naar het goede doel. Het resultaat? Maar liefst 14 000 euro. De vernieuwing van Mechelen Houdt Je Warm heeft gewerkt. De aandacht voor goede doelen zal daarbij zeker geholpen hebben. Zo knopen we aan met de authentieke kerstgedachte. Met dank aan de bezoekers, de standhouders, de vrijwilligers en de artiesten van het Warmste Weekend hebben we een flink bedrag opgehaald voor een reeks goede doelen, die de steun absoluut verdienen.

Vier goede doelen

Deze opbrengst gaat naar vier verenigingen waarmee de stad tijdens het eindejaar heeft samengewerkt: Mechelen Solidair, vzw Steunpunt Asiel & Migratie, vzw Anvasport en de kinderrechtenprojecten vzw Togo Debout & Plan België. Vera Carlier van Mechelen Solidair is onder de indruk. De opbrengst overstijgt onze stoutste verwachtingen. De Mechelse hulporganisaties waarvoor we dit deden, zullen overgelukkig zijn, want dit bedrag komt nog eens bovenop het bedrag dat wij verzamelden tijdens Het Warmste Weekend, wat ook de moeite is.

Ook speelgoed brengt op

Ten slotte droeg Mechelen Kinderstad met de Kinderraad ook zijn steentje bij in datzelfde weekend met een gezellige Speelgoedmarkt. “De Kinderraad deed een oproep om oud of niet gebruikt speelgoed binnen te brengen. Vervolgens verkocht de Kinderraad het aan een klein prijsje op de Speelgoedmarkt. Op deze manier krijgt het speelgoed een tweede leven en brengt het geld op voor het goede doel. Voor een eerste editie kan er van een succes gesproken worden want dit bracht een mooi bedrag van € 300 op”, besluit Greet Geypen, Schepen van Jeugd.

Kortom: een succesvolle eerste editie van Het Warmste Weekend voor iedereen!

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer