Twee speelpleintjes in Leest en één in wijk Arsenaal, worden vernieuwd

????????????????????????????????????

De stad Mechelen heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de (her)aanleg en het opknappen van speelpleinen. Ook dit jaar is dit niet anders. De speelpleintjes Kouter, ’t Hofke’ en Esptweg mogen zich nog voor de zomer aan een grondige make-over verwachten.
Mechelen profileert zich als een kindvriendelijke stad en heeft een grote keuze aan speelpleinen. Om deze in goede staat te houden voorziet de stad op regelmatige basis onderhoudsbeurten, gaande van een likje verf tot een ganse herinrichting.

“Voor een zo groot mogelijk speelplezier, moeten we al onze speelpleinen zo optimaal mogelijk onderhouden. Op die manier blijven ze ook voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en blijft het leuk om er te spelen”, klinkt het bij jeugdschepen Greet Geypen.

De stad gaat voor de zomer nog drie speelpleintjes grondig herinrichten: Kouter en Esptweg in Leest en ’t Hofke in wijk Arsenaal. De stad heeft voor deze werken € 124.833 uitgetrokken.

“De speeltoestellen zijn uiteraard niet zomaar lukraak gekozen. We hebben vooraf een bevraging georganiseerd. Tijdens de bevraging kwamen er van elke leeftijdsgroep heel wat wensen naar boven. Op deze manier richten we onze speelpleinen, die een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken”, aldus Greet Geypen.

Kouter (Leest)

De speelruimte Kouter is gelegen vlak naast speelbos Kerkenblokbos.Op het speelplein ‘Kouter’ wordt een ruimtenet voorzien in een zandbak met speelzand, een uitdagend evenwichtsparcours, een schommel met kleuterzitje en een gewone schommel, een groot speelhuis van 2,5 meter en een bijhorende lange golfglijbaan, een 6,5 meter hoge klimpiramide en een houten picknicktafel.

Esptweg (Leest)

Op het speelplein wordt eerst de draaiton verwijderd. Nadien komt er een ruimte vrij van 100 m2. Tussen het bestaande ruimte-net en de nieuwe vogelnestschommel wordt een uitdagend evenwichtsparcours met twee klimwanden voorzien voor 6 tot 12 jarigen. Naast het bestaande bankje komt er een picknickbank. Ook wordt op sommige plaatsen de valdempende ondergrond verwijderd en vervangen.

’t Hofke (wijk Arsenaal)

Hier worden het bestaande basket- en voetbalveld opnieuw heringericht en ook de belijning wordt opnieuw aangebracht. Rond het veld komt een boarding die gebruikt kan worden tijdens het voetbalspel. Ook de bestaande basketinstallatie en doelen worden verwijderd, waarna er nieuwe in de plaats komen. Verder wordt de bestaande zandbak opgefrist en komt er een nieuwe houten picknicktafel.

De gekozen installaties zijn allemaal duurzaam en worden uitgevoerd in milieuvriendelijke materialen. “Door te blijven investeren in onze speelpleintjes, bouwen we Mechelen verder uit als op en top kindvriendelijke stad”, besluit Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer