Mechelen bedankt vrijwilligers AWEL

Foto bij artikel Awel

Awel – vroeger ook bekend als de Kinder- en Jongerentelefoon – is een gratis hulplijn voor kinderen en jongeren. De organisatie is actief in acht grote steden, waaronder ook Mechelen. Awel bestaat dit jaar 35 jaar, een reden voor het stadsbestuur om de vrijwilligers uit de Mechelse regio op het stadhuis te bedanken door middel van een receptie en een attentie.

Awel is een laagdrempelige hulplijn waar kinderen en jongeren antwoord krijgen op hun vragen. In 2015 registreerde de organisatie bijna 35 000 beantwoorde contacten over heel Vlaanderen. Ook de afdeling in Mechelen – met 19 vrijwilligers – werkte eraan mee.

Bijna dagelijks bieden ze, behalve op zon- en feestdagen, heel wat vrijwilligers een luisterend oor om vragen te beantwoorden, kinderen moed in te spreken, raad te geven of gewoon even mee te gniffelen. Dit jaar bestaan ze 35 jaar, een reden voor het stadsbestuur om de vrijwilligers die het callcenter in Hombeek bemannen, in de bloemetjes te zetten. De ontvangst op het stadhuis vindt plaats op 6 juni om 19:30 uur.

Om de naambekendheid van de hulplijn te vergroten zal Awel in samenwerking met de stad, brieven en affiches versturen naar de hulpverlenende organisaties (o.a. dokterspraktijken, kinesisten, tandartsen,…) in de Mechelse regio. Op deze manier kan de organisatie nog meer kinderen en jongeren bereiken.

“Vanuit Mechelen Kinderstad is het belangrijk om Awel in de kijker te zetten, zodat de jonge Mechelaars weten bij wie ze terecht kunnen met hun verhalen of problemen, wanneer dit vanuit hun thuissituatie niet mogelijk is. Het is goed dat de stad de banden aanhaalt, zodat we de jongeren de werking beter leren kennen”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Jeugd en Gezin.

Alle kinderen en jongeren kunnen Awel contacteren over alles wat hen bezighoudt. Dit kan volledig anoniem via telefoon, chat, mail of het forum op hun website. “We willen een betrouwbaar aanspreekpunt voor kinderen en jongeren zijn, via een voor de hand liggend, gratis en makkelijk bereikbaar contactkanaal. We geloven sterk in de kracht van kinderen en jongeren en nemen hen dan ook serieus. Het mooiste wat een stad kan doen, is investeren in de kansen en mogelijkheden van kinderen en jongeren. Kinderstad Mechelen is daar een uitstekend voorbeeld van. En Awel heeft het genoegen om met deze stad te mogen samenwerken. Samen streven we naar een warme omgeving waarin kinderen en jongeren van vandaag veerkrachtig kunnen opgroeien.”, klinkt het bij sibille Declercq van Awel.

Praktisch:

Telefoon | 102 | elke dag van 16u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen.
E-mail | brievenbus@awel.be
Chat | www.awel.be | elke werkdag van 18u tot 22u, behalve op feestdagen
Forum | www.awel.be

Wil u meer te weten komen over vrijwilligerswerk bij Awel, neem dan contact op met het nationaal secretariaat op het nummer 02 534 37 43 of via mail op info@awel.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer