Mechels proefproject: stadswandeling op maat van gezinnen met kinderen

DSC_0160 (Small)

Stad Mechelen heeft sinds 9 juli een nieuwe stadswandeling op kindermaat. Een gids neemt het hele gezin op ontdekkingstocht met weetjes en spelletjes. Voor wie zich wil inschrijven is snel zijn de boodschap, want 13 augustus vindt de laatste wandeling plaats.

Stadwandelingen met kinderen saai? Niet in Mechelen! Speciaal voor gezinnen met kinderen, werd er een stadswandeling uitgewerkt. De nieuwe wandeling vindt
elke zaterdag om 10:30 uur plaats en dit tot en met 13 augustus. De wandelingen die anderhalf uur duren, worden steevast afgesloten met een ijsje. Buggy’s zijn uiteraard welkom en wie weet kom je Rommy Rombouts – de blauwe mascotte van Mechelen Kinderstad – tegen.

Mechelen Kinderstad beschikt al over heel wat aantrekkelijke troeven, die van Mechelen een toeristische trekpleister maken voor gezinnen met kinderen. “Een stadswandeling op maat van gezinnen met kinderen, past perfect in dat plaatje. Op deze manier leren zowel de ouders, als de kinderen, de stad op een nieuwe manier kennen. De wandeling is ook interessant voor Mechelse Kinderen om de geschiedenis van hun stad op een leuke manier te leren kennen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Plaatsen voor de stadswandeling kan je reserveren via Toerisme Mechelen in de Hallestraat, wat ook het vertrekpunt is van deze gezinsvriendelijke stadswandeling. Mechelen heeft, met succes, enorm haar best gedaan om zich op de kaart te zetten als kindvriendelijke bestemming voor toeristen. Als we aan een citytrip denken dan komen we uit bij historische gebouwen en musea, niet meteen onderwerpen die gerelateerd  worden aan kinderen. Door het aanbod uit te breiden willen we mensen overtuigen om de kinderen mee te nemen en samen onze stad te ontdekken, Mechelen heeft voor ieder wat wils. Het concept wordt deze zomer voor de eerste keer uitgetest. Als de evaluatie positief blijkt, wordt de formule in het toeristisch aanbod geïntegreerd.

Praktische info:

Wanneer: nog op zaterdag 6 en 13 augustus om 10:30u
Duur: 1,5u

Vertrek: Toerisme Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen

Tickets: volwassene € 5/ kind € 2, min. 1 volwassene per 2 kinderen (tot 14 jaar)

Reservaties: Toerisme Mechelen, telefonisch op 070 22 00 08 of bij Toerisme Mechelen in de Hallestraat 2-4-6

Openingstijden:

ma – vrij:  10:00u – 17:00u

za: 10:00u – 16:00u

zo: 12:30u – 16:00u

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer