Mechelse Horecazaken ondertekenen gezinsvriendelijk charter

img_2992-small

De laatste jaren is Mechelen uitgegroeid tot een bloeiende en dynamische stad. Steeds meer gezinnen vinden hun weg naar Mechelen en daar wil de stad – samen met de lokale horeca – maximaal op inspelen. Met het ondertekenen van een engagementsverklaring, geven de deelnemende horecazaken aan dat gezinnen met kinderen op elk moment welkom zijn.

Wil je eens lekker uit eten in Mechelen? Neem je kinderen dan mee, want de Mechelse horeca levert extra inspanningen om ook hun kleinste gasten lekker te laten tafelen. Dat kan gaan van de begroeting van kinderen bij het binnenkomen, over kinderstoeltjes en tekenmateriaal aan tafel, tot kinderporties en gezonde drankjes.

“Mechelen zet reeds enkele jaren in op het thema kindvriendelijke stad. In 2014 werden we voor onze kindvriendelijkheid nog beloond met het label ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’. Die kindvriendelijkheid is een troef, gezinnen met kinderen hebben immers specifieke behoeften, waar we graag op willen inspelen. Naast al onze projecten en evenementen, is een gezinsvriendelijke horeca een belangrijk onderdeel van Mechelen Kinderstad. Hopelijk engageren in de toekomst nog meer horecazaken zich”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.

Met het ondertekenen van de engagementsverklaring geven de deelnemende horecazaken aan dat kinderen welkom zijn.  Het gaat niet om een charter of een label met officiële criteria, maar wel om een engagement en bereidwilligheid van de horecazaken, om waar mogelijk rekening te houden met enkele basisprincipes rond gezinsvriendelijkheid in Mechelen.

Vrije tijd is schaars en daarom moeten ook gezinnen met kinderen hun vrije tijd in optimale omstandigheden kunnen doorbrengen, wanneer ze klant zijn bij de Mechelse horeca. Het belevingsaspect van het gezin is een belangrijke trend, waarop de horecaondernemer kan inspelen. Een recente studie toonde immers aan dat gezinnen de motor zijn van de huidige economische groei. Een sterk en gezinsvriendelijk horeca-aanbod, komt ook de werkgelegenheid en dus de economische groei, ten goede.

Momenteel hebben er al een 15-tal horecazaken aangegeven om hun beste kinderbeentje te willen voorzetten. Enerzijds behelst de engagementsverklaring een inhoudelijk luik waar men bondige informatie kan terugvinden. Anderzijds betreft deze verklaring een praktisch luik, waaronder nuttige en praktische informatie valt.

In het engagement is er o.a. aandacht voor een gezinsvriendelijk onthaal en bediening, een gezinsvriendelijke menukaart en gezinsvriendelijke voorzieningen zoals een kinderstoel, drinkbekers, tekenmateriaal, sanitair op kinderhoogte, ruimte voor het verschonen van baby’s, enzovoort…. Daarnaast wordt aan de horecazaken ook gevraagd om de identiteit van Mechelen Kinderstad nog verder te versterken. De stad biedt hiervoor gadgets, hulp en communicatiemiddelen aan.

Op dit moment hebben volgende horecazaken reeds bevestigd om de engagementsverklaring te ondertekenen: Beans, De Cirque, Zahia’s Cuisine, Il Cardinale, L’Artista, Mona’s Toast & Tea, Bokes & Co, Sava, Sister Bean, Vier Emmers, La Loggia, De Minnestreel, De Keizerin, Den Equator, Camogli, Cafe Belge, Expression, De Kuub, De Refuge en het Speelgoedmuseum.

De deelnemende horecazaken zijn terug te vinden via www.mechelenkinderstad/horeca-2

Geïnteresseerde horeca-uitbaters kunnen zich ook aansluiten of informatie opvragen via gezinsvriendelijkehoreca@mechelen.be

Let op het Rommyfiguurtje voor de deur! Kinderen krijgen er een speciale behandeling, want in de Mechelse eetgelegenheden zijn kinderen koning!

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer