2800leeft: een nieuw online platform voor jongeren

2800leeft

In Mechelen worden er heel wat activiteiten georganiseerd voor jongeren. Om te zorgen dat zij nog makkelijker hun weg daar naartoe vinden, lanceert de stad ‘2800leeft’, een online platform voor jongeren. Om ‘2800 leeft’ mee vorm te geven, is de stad op zoek naar enthousiaste jongeren.

Sinds verleden week bedient de stad de jongeren voorlopig met de nieuwe Facebook-pagina 2800leeft, die je ook bereikt via www.2800leeft.be. Deze pagina richt zich qua vorm en inhoud duidelijk op jongeren en informeert hen over welke activiteiten er op til staan. Organisatoren kunnen er hun event meteen aan de kalender toevoegen. Optredens, theater, feesten, fuiven, foodfestivals, promoacties, … het zal allemaal aan bod komen.

“Met dit initiatief wordt het voor organisatoren van jongerenevenementen nog eenvoudiger om hun activiteiten kenbaar te maken. Met een paar muisklikken kunnen jongeren zich informeren over het bestaande evenementenaanbod. Op een erg toegankelijke manier brengen we hen zo dichter bij cultuur en evenementen in onze stad”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Dit najaar wordt aan het merk ‘2800leeft’ ook een volwaardige website gekoppeld. Die zal complementair werken met de al bestaande vrijetijdswebsite www.uitinmechelen.be. Beide websites zullen gebruik maken van eenzelfde databank (uitdatabank.be), waardoor zoveel mogelijk Mechelaars op een vlotte en aantrekkelijke manier naar hun voorkeursactiviteiten worden geleid.

Maak het mee!
2800leeft is een platform voor én door jongeren. Dat wil zeggen dat de stad constant op zoek is naar jongeren vol enthousiasme die deel willen werken, nadenken, foto’s nemen, blogs en reviews schrijven, de kalender vervolledigen, … m.a.w. mee de content van 2800leeft willen vormgeven. Wil jij lid worden van deze creatieve redactieploeg? Stuur dan een berichtje via de Facebook-pagina van 2800leeft!

#2800leeft

De hashtag #2800love, waarin Mechelaars hun liefde voor de stad bezingen met mooie foto’s, bestaat al langer. Kortelings start er ook een wedstrijd waarmee de hashtag #2800leeft gepromoot zal worden. In het voorjaar wordt hiervoor een tentoonstelling georganiseerd. #2800leeft zal foto’s tonen waarbij de Mechelaars de sfeer in de stad opsnuiven, creëren, feesten en zich amuseren.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer