Stad voorziet 200.000 euro voor veilige jeugdlokalen

img_4774-medium

Het nieuwe jeugdverenigingsseizoen is sinds kort weer van start gegaan. Honderden jongeren en kinderen trekken er elk weekend op uit om spelletjes te spelen en hun creatieve activiteiten te ontplooien. Om de werking in optimale omstandigheden te laten verlopen, voorziet de stad
€ 200.000 om de jeugdverenigingen te helpen bij de uitbouw van een veilige accommodatie.

Erkende jeugdverenigingen in Mechelen die renovaties aan hun lokalen plannen of nieuwe lokalen willen bouwen kunnen hiervoor een serieuze toelage bekomen. Elk jeugdwerkinitiatief kan een aanvraag indienen voor nieuwbouw of renovatie.

“In Mechelen zijn meer dan 40 jeugdwerkinitiatieven actief. Het stadsbestuur vindt het zeer belangrijk dat kinderen en jongeren die hier wekelijks aan deelnemen dit veilig kunnen doen. Deze subsidiëring is bedoeld voor jeugdinitiatieven die hiermee hun jeugdwerkinfrastructuur veiliger maken, de veiligheid van de leden beter waarborgen en de hygiëne (bv sanitair: toilet, keuken,…) op peil houden of verbeteren”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen.

De jeugdverenigingen die dit jaar hun dossier indienden, worden in totaal voor € 199.631 gesubsidieerd. Zowel Scouts en Gidsen Thila Coloma en Chiro Libertus ontvangen het maximumbedrag van € 50.000 van de stad om hun nieuwbouw te helpen te bekostigen. De scouts van de Woudlopers mogen rekenen op € 37.778 voor de tweede fase van hun nieuwbouw en de herstelling van het dak. JH Joko krijgt € 28.438 voor de herstelling van het plafond en de verdere vernieuwing van het sanitair. Voor Speelplein Weyneshof werd er € 21.386 voorzien voor de tweede fase van hun renovatie. KSA SJB en Chiro Coloma sluiten met respectievelijk € 9.750 en € 2.279, het rijtje af.

Jeugdverenigingen kunnen, binnen het huidig reglement, hun nieuwbouwdossier laten subsidiëren in verschillende fasen. Per fase kunnen ze maximum € 50.000 krijgen, waarvan ze 50 % van de toelage voorgefinancierd krijgen. De resterende 50 % krijgen ze bij de afronding van de fase. “Voor grote projecten die financieel een grote impact hebben op de werking, worden de eerste fasen onmiddellijk aan 100% betoelaagd, zodat de werking niet onder druk komt te staan”, aldus Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer