Rommy Rombouts verovert Mechelen

p1050509-small

De afgelopen weken werd Rommy Rombouts – de mascotte van Mechelen Kinderstad – over Mechelen verspreid.  Verschillende openbare gebouwen hebben de Mechelse Kindervriend een plaatsje gegeven. Op deze manier zet Mechelen zich nog meer op de kaart als kinderstad.

Om Mechelen Kinderstad op een speelse manier te promoten, wordt gebruik gemaakt van Rommy Rombouts. Mechelse restaurants en cafés met een gezins- en kindvriendelijk karakter herken je meteen aan het Rommy-bord voor hun deur. Niet alleen de restaurants maar ook de partners van Mechelen Kinderstad en Mechelse sporthallen, maken sinds kort gebruik van de bekende mascotte.

“We merken dat kinderen meer en meer aangetrokken worden door Rommy. Door de aanwezigheid van onze mascotte van Mechelen Kinderstad, is het duidelijk dat er iets te beleven valt voor kinderen of gezinnen. Het is logisch dat Rommy ook aanwezig is bij de partners van Mechelen Kinderstad of op kindvriendelijke locaties. Kortom, waar kinderen welkom zijn, is Rommy Rombouts van de partij”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.

Inmiddels kregen volgende locaties een Rommy: De Maan, De Nekker, het Speelgoedmuseum, Utopolis, Cultuurcentrum Mechelen en de Fietsotheek. Ook in negen sporthallen heeft Rommy een plaatsje gekregen: De Plaon, Arena, Appelaar, Kouter, Winketkaai, Paardenstraatje, Iham, Donkerlei en het zwembad in de Leliestraat. Eerder kreeg Rommy al een plaats in het ‘Huis van het Kind’ in het Sociaal Huis en op de digitale infozuil aan het station. Naar de toekomst toe wordt er ook gedacht om Rommy’s te plaatsen in de stedelijke crèches en om raamstickers van Rommy (met raadsels en spelletjes) te kleven op leegstaande panden.

Onze Mechelse sporthallen en het stedelijk zwembad konden in dit verhaal niet achterblijven.  Onze sporthal Iham legt een extra focus op kindersporten zoals bijvoorbeeld bij het kleuterturnen en de multimove.  Daarnaast zijn er ook speciale toiletten op kindermaat voorzien.  In het stedelijk zwembad kan je speciale omkleedtafels voor baby’s vinden en hier zijn ook kindertoiletjes.

Onder de noemer Mechelen Kinderstad werken kindgerichte stedelijke diensten en niet-stedelijke organisaties samen om Mechelen uit te bouwen tot de meest kindvriendelijke stad in Vlaanderen. Mechelen Kinderstad overkoepelt een ruim en veelzijdig aanbod
aan kinderactiviteiten (workshops, tentoonstellingen, concerten, voorstellingen,…) en werkt samen met kleppers zoals Technopolis, dierenpark Planckendael en het Speelgoedmuseum. In 2014 kreeg Mechelen officieel het label van ‘kindvriendelijke stad’ van de Vlaamse overheid.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer