Douaneplein krijgt indoor skateruimte

img_1478-small

Met de renovatie van Perron M, Den Hangar, De Club en de heraanleg van het openbaar domein, moet het Douaneplein, de jeugdsite bij uitstek worden in Mechelen. Om de site nog meer leven in te blazen is de stad Mechelen op zoek naar een enthousiaste uitbater voor een indoor skateruimte.  Het stadsbestuur wil het gebouw tussen Perron M en de Skatebowl in concessie geven. De gemeenteraad keurde hiervoor recent de concessievoorwaarden goed.

De toekomstige bestemming moet inpassen in de jongerensite.  De stad denkt vooral aan een bestemming in functie van de bezoekers van het vlak bijgelegen skatepark. De kinderen en hun begeleiders moeten in het betreffende gebouw frisdranken en eventueel kleine snacks kunnen kopen en gebruik kunnen maken van het sanitair. Ook komt er een infrastructuur die skaters in staat stelt hun sport uit te oefenen bij slechte weersomstandigheden.

“De herinrichting van de jongerenzone Douaneplein heeft als doel een centrale plek te creëren die voor verschillende leeftijds- en doelgroepen aantrekkelijk moet zijn.  Er zijn al een aantal sterke partners aanwezig: het skatepark, fuifzaal Perron M, De Club, de uitleendienst van de dienst Jeugd. Op termijn vullen circusatelier Circolito en muurklimvereniging Boulder de vrijgekomen Den Hangar in.  Een indoor skateruimte is een mooie aanvulling op dit geheel en zal de site meer tot leven doen komen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

20 jaar

Er wordt een concessie uitgeschreven voor een periode van 20 jaar.  Begin november
zal de stad via de gekende kanalen (Streekkrant, website van de stad, …), de concessie en de concessievoorwaarden bekendmaken. Geïnteresseerde kandidaat-concessiehouders krijgen tot 15 december om zich kandidaat te stellen.

Half maart komt de beoordelingscommissie samen, waarna het college in april de concessie zal toewijzen. Vanaf 1 juli gaat de concessieovereenkomst van kracht. De jury die de biedingen zal beoordelen, bestaat uit betrokken stadsdiensten.

Begin volgend jaar starten de werken in Den Hangar en wordt dit einde 2017 de thuisbasis van circusschool Circolito en muurklimvereniging Boulder. Ook het openbaar domein krijgt vanaf begin volgend jaar een facelift en De Club wordt in een nieuw kleedje gestoken. Ook de Uitleendienst van de stedelijke Jeugddienst bevindt zich op deze site. De werken aan Perron M zijn volop bezig en eindigen omstreeks juni volgend jaar.

Praktische info:

Voor verdere informatie omtrent de procedure en de concessievoorwaarden in het algemeen: vastgoedbeleid@mechelen.be of op het nummer 015/29 75 08

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer