Carrousel voor IJzerenleen

img_0140

Tijdens de zomerperiode fleurde Rommy’s speelhoek met mobiele speelkamer, de IJzerenleen op. Het speelse initiatief krijgt ook navolging in de wintermaanden, want dan voorziet de stad een carrousel op dezelfde locatie. Dit initiatief past volledig in het project om de IJzerenleen op te waarderen van parkeerstraat naar een aangename winkel- en belevingsstraat.

De IJzerenleen is de laatste jaren uitgegroeid tot een aangename verblijfplaats voor
vele Mechelaars en bezoekers. De stad wil de IJzerenleen nog aantrekkelijker maken door middel van enkele ingrepen. Zo werd de straat sinds de zomer  omgevormd tot een gezellige terrassenstraat en zorgde een mobiele speelkamer voor het nodige vertier.

“De IJzerenleen heeft een belangrijke historische waarde en daarom willen we de belevingswaarde nog vergroten. Het plaatsen van een carrousel past helemaal in dit plaatje. Het is een extra gezinsvriendelijke speelelement in onze kinderstad het geeft bovendien een mooie eindejaarsuitstraling”, klinkt het bij Jeugdschepen Greet Geypen.

Malle Zwever

De carrousel heeft de naam ‘De Malle Zwever’ en is 3.20 meter hoog. Er is plaats voor
16 kinderen in de leeftijd van circa 2 t.e.m. 9 jaar, of 8 plaatsen voor kinderen tot en met 12 jaar.  De attractie wordt opgebouwd op 25 november en is operationeel wanneer diezelfde dag de kerstverlichting in de stad wordt aangestoken.

Om handel en horeca volop te betrekken, zal er met een systeem van bonnetjes gewerkt worden die de handelaars kunnen uitdelen. Het betrekt hen bij het gebeuren, maakt dat ze iets extra kunnen geven aan de kleine bezoekers en geeft een extra impuls aan shoppers aan de andere kant van het winkelgebied om verder door te lopen. Wie toch nog geen jeton bemachtigde, kan 50 cent betalen.

Ook terrassenstraat in de winter

De omvorming van de IJzerenleen tot terrassenstraat is een onderdeel van het totaalplan ‘Mechelen Winkelstad’. Ook deze winter zullen de terrassen in het straatbeeld aanwezig zijn. Op deze manier wil het stadsbestuur het kernwinkelgebied aantrekkelijker maken. Tot en met 8 januari zal de carrousel de IJzerenleen doen opfleuren. De molen is iedere dag open, behalve op Kerst- en nieuwjaarsdag. De uren lopen standaard mee met de uren van handel: van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur en op koopzondagen van 11 tot 18 uur.

Gotische leuningen

De restauratie van de gotische leuningen die zo beeldbepalend zijn voor de IJzerenleen, liggen voor op schema. Indien de weersomstandigheden het toelaten is aannemer Van Loy & Cie ten laatste eind november volledig klaar en kan de IJzerenleen als nooit tevoren schitteren tijdens de eindejaarsperiode.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer