Stem mee voor de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed

Prieel van Leliendaal_06_na

Elke twee jaar organiseert het stadsbestuur de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed. Deze prijs beloont kleine of grote restauratiewerken die de erfgoedwaarde van de Mechelse gebouwen versterken. Dit jaar wordt er, naast de prijs van de jury, voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt. Van 12 december t.e.m. 8 januari worden de kandidaten voorgesteld met een expo in Inpakbar Club Geluk en kan iedereen zijn stem uitbrengen.

Heel wat privé-eigenaars renoveren hun woning met respect voor de erfgoedelementen van hun pand. Stad Mechelen zet dat tweejaarlijks in de kijker met de Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed. Met deze prijs wil Mechelen de zorg voor haar waardevol patrimonium stimuleren. Het versterken van de erfgoedwaarden van de Mechelse gebouwen staat daarbij centraal, want dat architecturaal erfgoed draagt bij tot de historische uitstraling en authenticiteit van de stad. Voor deze tweejaarlijkse wedstrijd komt zowel beschermd als niet-beschermd bouwkundig erfgoed in aanmerking. De omvang van het project heeft geen belang. Naast totale restauratieprojecten komen ook werken aan kleinere erfgoedelementen in aanmerking.

Een vakjury zal de ingediende restauratieprojecten van de voorbije drie jaar beoordelen. De winnaars, zowel voor de prijs van de jury als van de publieksprijs, worden bekend gemaakt op 19 januari. De vakjury verdeelt 4000 euro onder de geselecteerde laureaten; het project dat de meeste stemmen binnenhaalt wint de publieksprijs en krijgt 750 euro.

Stem en win Mechelenbons

Ook jij kan dit jaar stemmen op het project dat volgens jou de publieksprijs verdient. Ga daarvoor naar Inpakbar Club Geluk op de Bruul 97 (de voormalige United Brands winkel). Daar worden alle deelnemers tentoongesteld via foto’s en een korte beschrijving. Je kan ter plaatse stemmen. Bovendien maak je zo kans op een Mechelenbon ter waarde van
25 euro. De stad schenkt drie keer 25 euro weg aan de stemmers.

Nog meer plezier in de Inpakbar

In de Inpakbar kan je je cadeautjes origineel (laten) inpakken, tussen het shoppen door even verpozen bij de bar, inkopen doen bij de buurtwinkel met verse producten van creatief Mechels talent terwijl je kinderen winters wonderlijk kinderplezier beleven. Tijdens het weekend zijn er vertelsels, spelletjes, optredens, dj’s en fotoshoots. Zeker een bezoekje waard dus!

Praktisch

Expo Stedelijke Prijs Bouwkundig Erfgoed
12 december t.e.m. 8 januari
Inpakbar (Bruul 97)
openingsuren Inpakbar: dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 11-18u. Vrijdag en zaterdag 11-18u en 20-24u.

W www.mechelen.be/stedelijke-prijs-bouwkundig-erfgoed

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer