Speelplein Zwijvegemstraat krijgt make-over

27101947_Speelterrein Zwijvegemstraat_Mechelen_ZA06 (Medium)

De stad Mechelen heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het  (her)aanleggen en het opknappen van speelpleinen. Ook dit jaar is dit
niet anders. Het speelplein in de Zwijvegemstraat mag zich nog voor de zomer aan een grondige make-over verwachten.
Mechelen profileert zich als een kindvriendelijke stad en heeft een grote keuze aan speelpleinen. Om deze in goede staat te houden voorziet de stad op regelmatige basis onderhoudsbeurten, gaande van een likje verf tot een ganse herinrichting.

“Voor een zo groot mogelijk speelplezier, moeten we al onze speelpleinen zo optimaal mogelijk onderhouden. Op die manier blijven ze ook voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en blijft het leuk om er te spelen. Door te blijven investeren in onze speelpleintjes, bouwen we Mechelen verder uit als op en top kindvriendelijke stad”, klinkt het bij schepen van Jeugd, Greet Geypen.

De stad gaat nog voor de zomer het speelplein van de Zwijvegemstraat herinrichten. De bestaande speelzone wordt volledig aangepakt en omgevormd tot een nieuwe speelruimte voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Voor deze grondige opwaardering, heeft de stad € 46 282 (incl. BTW) veil. Eibe Benelux uit Geel, staat voor de werken in.

De bestaande speeltoestellen worden verwijderd. In de plaats komen nieuwe doelen met nieuwe netten , een uitdagend klimklautertoestel met een verscheidenheid aan speelfuncties, een stawip en een nieuwe schommel met een gewone schommelzit en een kleuterschommelzit. Een petanquebaan maakt het geheel compleet. Ook worden er twee nieuwe picknicktafels voorzien.

“Naar goede gewoonte hebben wij zoals altijd, vooraf een bevraging georganiseerd. Tijdens de bevraging kwamen er van elke leeftijdsgroep heel wat wensen naar boven. Op deze manier richten we onze speelpleinen in, zodat ze een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken”, aldus Greet Geypen.

De gekozen installaties zijn allemaal duurzaam en worden uitgevoerd in milieuvriendelijke materialen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer