Mechelen Kinderstad organiseert gezinsvriendelijke online bevraging

IMG_6187 (Medium)

Mechelen wil een echte kinderstad zijn. Mechelen Kinderstad overkoepelt een ruim en veelzijdig aanbod aan kinderactiviteiten, waarin heel wat partners betrokken zijn. Om de kwaliteit van de werking nog te verbeteren en de ideeën of suggesties van de Mechelse gezinnen te kennen, organiseert Mechelen Kinderstad, een online bevraging.

Mechelen Kinderstad is een merknaam die garant staat voor een kindvriendelijk Mechelen. De Dijlestad wil meer dan ooit uitgroeien tot een kindvriendelijke stad. Op dat vlak zijn er al heel wat initiatieven genomen. Ook naar de toekomst toe wil de stad het kindvriendelijk beleid gewoon doortrekken.

“Om de kwaliteit van Mechelen Kinderstad nog te verbeteren, organiseren we een bevraging rond kindvriendelijkheid. Hoe goed kennen de Mechelaars of de mensen die onze stad bezoeken, Mechelen Kinderstad? Wat zijn de pluspunten en waar kunnen we ons verbeteren om nog kindvriendelijker te worden”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

De bevraging bevat een twintigtal vragen en is terug te vinden via www.mechelen.be/kinderstadbevraging.  Invullen kan tot en met 10 mei. Er zijn
prijzen te winnen via de Facebookpagina van Mechelen Kinderstad. Wie de bevraging op Facebook deelt met #Rommyvraagt, maakt bovendien kans op een leuke prijs.

“We willen de vinger voortdurend aan de pols houden. In 2013 organiseerden we een bevraging met de Gezinsbond. Daaruit zijn heel wat ideeën voortgekomen die we effectief uitgevoerd hebben. We willen niet op onze lauweren rusten, maar actief op zoek gaan naar hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Ook nu kunnen mensen ons nieuwe suggesties bezorgen en wie weet zitten er opnieuw enkele ideeën tussen, die we effectief gaan uitvoeren. nieuwe kindvriendelijke initiatieven zijn altijd welkom”, aldus Greet Geypen.

Uit de bevraging met de Gezinsbond werden volgende initiatieven gerealiseerd:

  • Op verschillende speelpleintjes werden vuilnisbakken in de vorm van speelse figuren (beren en pinguïns) geplaatst.
  • Tijdens de zomermaanden gaat er extra aandacht gaan naar de veiligheid van kinderen op straat. Op een ludieke manier krijgen verschillende zones 30 in de binnenstad extra ‘zomer 30’ borden.
  • Het aanbod voor kleuters werd opgenomen in de activiteitenkalender van de Vakantiezapper.
  • De toiletten in het stadhuis werden verbouwd tot een Rommy toilet en ook kleuters kregen hun eigen openbare kleutertoilet met een Rommy aankleding.
  • Een gezinsvriendelijk label voor horecazaken.
  • Nieuwe speelruimtes en speelbossen werden geopend.
  • Zes Kindvriendelijke installaties in de binnenstad van Mechelen i.s.m Toerisme Vlaanderen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer