Skatehouse nieuwste speler op Douaneplein

IMG_5725 (Medium)

Transit M op het Douaneplein wordt een grote jongerenzone met een evenementenplein, vernieuwde fuifzalen, een indoor skatepark, nieuwe fietspaden, een podium, veel groen,… Om de site nog meer leven in te blazen zocht en vond de stad een uitbater voor een indoor skateruimte. Circusschool Circolito en de bouldervereniging die zich op de jongerenzone zullen vestigen, krijgen er een nieuwe buurman bij: Skatehouse

Skatehouse dat zich momenteel in de Leermarkt 14 bevindt, zet vanaf dit najaar zijn activiteiten verder in een gedeelte van De Loods, op de jongerenzone van het Douaneplein. De stad geeft het achterste gedeelte van De Loods (vroeger Perron M), immers voor 20 jaar in concessie aan Skatehouse.

“Er is in Mechelen al langer vraag naar een indoor skatefaciliteit. Er is uiteraard de skatebowl, maar we gingen op zoek naar een goed indoor alternatief voor de nattere en koudere maanden. Het wordt een mooie aanvulling op de site en bovendien een meerwaarde voor de gebruikers van de skatebowl. Voor het Mechelse stadsbestuur zijn spelmogelijkheden voor kinderen en jongeren een absolute prioriteit. Met een openlucht- en binnenlocatie zitten onze Mechelse skaters op rozen”, aldus schepen van Jeugd en Vastgoedbeleid Greet Geypen.

Naast indoor skaten op een miniramp kunnen bezoekers in Skatehouse terecht om skatemateriaal te kopen, of om een drankje en/of kleine snacks te nuttigen. In de zone voor de Skatehouse is er plaats voor een buitenterras.

Zaakvoerder van Skatehouse – Renaud Amand – is zeer opgetogen dat hij van de stad de kans krijgen om met het concept te verhuizen naar de jongerenzone. “Hierdoor worden we gemakkelijker bereikbaar, kunnen we later open houden en is de problematiek van de geluidsoverlast die het skaten met zich meebrengt meteen van de baan. We zijn er ook van overtuigd dat onze komst een meerwaarde biedt voor de site. Sanitaire voorzieningen en de mogelijkheid om iets te drinken of eten vinden we elementair voor een openbare ruimte van dit kaliber, maar met onze huiselijke sfeer willen we dat Skatehouse een thuis wordt voor zowel de kids als de ouders”, klinkt het.

Terwijl de kinderen zich uitleven zijn de mama’s en papa’s binnenkort niet langer verplicht om buiten op een koude steen te zitten, maar kunnen ze genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, gratis lectuur & WIFI of gewoon een gezellige babbel.

Kwalitatieve vrijetijdsbesteding

Nu de nieuwe namen van de gebouwen op de jongerenzone bekend zijn (De Loods, De Club, den Hangar) en er een akkoord is over de samenwerkingsovereenkomst met zowel Circolito als de bouldervereniging, krijgt het project met nu ook Skatehouse, steeds meer vorm.

“Skatehouse past perfect in dit plaatje. Ze bieden een kwalitatieve vrijetijdsbeweging voor jongeren aan en zullen voor de nodige animo zorgen, zodat de site meer tot leven komt. Zo geven we onze jeugd een vaste voet in de stad. Jong, maar ook oud, kunnen er binnenkort naar hartenlust organiseren, ontspannen, samenkomen, feesten, enzovoort”, aldus Greet Geypen.

Wat de praktische werking betreft, is Skatehouse van plan om verder te bouwen volgens hun huidige werking. “Loopt iemand binnen, dan mogen ze altijd even gratis rollen in de ramp. Blijven ze een hele dag skaten, dan vragen we vijf euro en krijgen ze ook een gratis drankje. Een interessante formule is natuurlijk het lidmaatschap van 30 euro per jaar. Hierbij kunnen de leden ongelimiteerd komen skaten, zijn ze verzekerd, krijgen ze een waardebon van 10% en genieten ze van speciale memberdeals op zowel skateproducten als lunchmenu’s”, aldus Renaud.

Verwacht wordt dat de werken aan De Loods omstreeks eind augustus afgelopen zijn.
Nadien kan Skatehouse de aan hen voorbehouden ruimte inrichten. Naast het installeren van de miniramp staan er nog schilderwerken op het programma. De ruimte krijgt ook geluidsisolatie en wordt ingericht in dezelfde sfeer zoals op de huidige locatie.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer