Speelplein Zwijvegemstraat feestelijk geopend

IMG_5808 (Medium)

Vandaag wordt het speelplein in de Zwijvegemstraat te Muizen, officieel geopend. Het speelplein kreeg een volledige make-over en werd voorzien van duurzame speeltoestellen. Met een hapje en een drankje werden de verschillende speeltoestellen getest én goedgekeurd!

In Mechelen Kinderstad krijgen de jongste Maneblussers genoeg ruimte om buiten te spelen en te ravotten. De stad blijft daarvoor investeren in het opknappen en de aanleg van nieuwe speelterreinen en –toestellen. Vandaag werd het speelpleintje in de Zwijvegemstraat, officieel geopend door Jeugdschepen Greet Geypen. Kinderen uit de buurt kunnen er naar hartenlust ravotten op nagelnieuwe speeltoestellen, zowel voor peuters als voor de wat oudere kinderen.

“Voor een zo groot mogelijk speelplezier moeten we al onze speelpleinen zo optimaal mogelijk onderhouden. Daarom voorzien we onderhoudsbeurten op regelmatige basis. Dat gaat van kleine herstellingswerken, tot ganse herinrichtingen, zoals hier gebeurd is. Door te blijven investeren in onze speelpleintjes, bouwen we Mechelen verder uit als een  kindvriendelijke stad”, aldus Greet Geypen.

De totale kostprijs van de make-over van het speelplein bedraagt 46.282 euro. De bestaande speeltoestellen werden verwijderd. In de plaats kwamen nieuwe doelen met nieuwe netten , een uitdagend klimklautertoestel met een verscheidenheid aan speelfuncties, een stawip, een speeltoren met glijbaan, een volgelnestschommel en een nieuwe schommel met een gewone schommelzit en een kleuterschommelzit. Een petanquebaan maakt het geheel compleet. Ook werden er twee nieuwe picknicktafels voorzien.

“Zoals we altijd doen hebben we eerst ons oor te luister gelegd bij de buurtkinderen. We hebben vooraf een bevraging georganiseerd. Tijdens de bevraging kwamen er van elke leeftijdsgroep heel wat wensen naar boven. Op deze manier richten we onze speelpleinen in, die een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken. We hopen dat dit speelplein – net zoals de andere speelpleinen in Mechelen – ertoe kan bijdragen het buitenspelen in onze stad te stimuleren”, besluit Greet Geypen.

 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer