Zomerkalender Rommy voor alle Mechelse schoolkinderen

DiederikCraps-Kinderstad2017-51

Volgende week wordt de zomerkalender van Rommy bedeeld in alle Mechelse kleuter- en lagere scholen. Deze bundelt alle Mechelen Kinderstad activiteiten in de Dijlestad voor kinderen en gezinnen tijdens de maanden juli en augustus. Net als verleden jaar worden er stadswandelingen op maat van kinderen georganiseerd. Rommy’s Zomertuin is dan weer nieuw op de zomerkalender.

Tijdens de zomermaanden heeft Mechelen Kinderstad heel wat activiteiten in petto. Denk maar aan Mechelen Kinderstrand of aan het kinderluik op Maanrock. Net als vorig jaar krijgen de Mechelse kinderen van het instapklasje t.e.m. het 6de leerjaar, een overzichtelijke zomerkalender van Rommy mee naar huis.

“Om alle activiteiten een beetje overzichtelijk te maken, hebben we het aanbod gebundeld in een zomerkalender. Op deze manier kunnen gezinnen met kinderen,
de data van al onze activiteiten in één oogopslag terugvinden en hoeven ze niets te missen van onze zomeractiviteiten”, aldus schepen van Jeugd en Gezin Greet Geypen.

Verleden jaar stonden er voor het eerst gezinswandelingen op Rommy’s zomerkalender. Wegens succes worden deze wandelingen opnieuw georganiseerd. Deze trip op kindermaat vol weetjes en spelletjes, vindt elke zaterdag tussen 8 juli en 19 augustus plaats en kan geboekt worden via UiT in Mechelen.

Festivaltuin voor de kleinste Maneblussers

Nieuw op de kalender dit jaar is Rommy’s zomertuin. Hier komen de allerkleinsten op zondag 27 augustus – tijdens Maanrock – aan hun trekken. Voor de gelegenheid zal de Sinte-Mettetuin (Schaalstraat) voor 1 dag omgetoverd worden tot een speelplein. Kom picknicken met het hele gezin, speel en ontdek alle hoeken van deze prachtige tuin. Terwijl de kindjes aan het zweten zijn van plezier, kunnen de mama’s en papa’s lekker chillen in de tuin.

Mobiele speelteams

Tussen 3 juli en 24 augustus rijden twee mobiele speelteams uit naar verschillende speelterreintjes: speelplein Vennekant, speelplein Donkerlei, speelplein Oud Oefenplein  speelplein Cardijnstraat, speelplein Pastinaakhof, speelplein Arsenaal, de Karmelietentuin en de Cruyffcourt.

Zomerwedstrijd

Ook dit jaar vindt er een zomerwedstrijd plaats. Wie een zandkasteel knutselt, boetseert, bouwt, bakt, … en een foto stuurt naar kinderstad@mechelen.be, maakt kans op een superleuk LEGO-pakket!

Praktisch

Meer info over Mechelen Kinderstad of de zomerkalender online raadplegen: www.mechelenkinderstad.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer