Kinder- en tienerwerking verhuisd naar kleuterschool

IMG_6038 (Medium)

De kinder- en tienerwerking van de wijk Tervuursesteenweg, zit sinds kort op de nieuwe locatie in de Ivo Cornelisstraat. De oude prefablokalen hadden hun beste tijd achter de rug en moesten plaats ruimen voor de uitbreiding van de basisschool De Abeel. In ruil konden de kinderen, tieners en jongeren terecht
in de vroegere lokalen van de kleuters. De verhuis is sinds kort achter de rug.

Drie jaar geleden werd J@M boven de doopvont gehouden; de nieuwe naam van de kinder- en tienerwerking. J@M organiseert educatieve en vormende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, tieners en jongeren.

Inmiddels werd niet alleen de naam vernieuwd, maar zette de organisatie al serieuze stappen vooruit op het gebied van infrastructuur. Verschillende werkingen trokken de deuren van hun verouderde accommodatie dicht en zijn inmiddels gehuisvest in nieuwe lokalen.

Laatste in het rijtje is de kinder- en tienerwerking van de wijk Tervuursesteenweg. Sinds kort bevindt de werking zich niet meer in de afgeleefde prefablokalen op de hoek van de Abeelstraat, maar is ze terug te vinden in de lokalen waar vroeger de kleuters van De Abeel zaten.

Infrastructuur topprioriteit

“De vroegere lokalen vertoonden tekenen van slijtage, door de ouderdom en het intensieve gebruik. Het verbeteren van de bestaande infrastructuur, was meteen één van onze topprioriteiten. Beetje bij beetje hebben wij de infrastructuur verbeterd, zoals ook hier in de wijk Tervuurstesteenweg. De oude lokalen hebben plaatsgemaakt voor een moderne accommodatie, met alles erop en eraan. Kinderen en tieners kunnen pas optimaal renderen als de omkadering hen dat ook toelaat”, aldus voorzitter van J@M Greet Geypen.

De nieuwe locatie van de kinder- en tienerwerking van de wijk Tervuursesteenweg oogt modern en straalt een gezellige sfeer uit. Er is een mediaruimte, een recreatieve ruimte voor de kinderen en een vergaderruimte. Verder zijn de nodige sanitaire voorzieningen aanwezig en is er airco. Het gebouw beschikt ook over een polyvalente ruimte. Een nieuwe keuken – die nog geplaatst moet worden – moet het geheel compleet maken.
De inrichtingskosten en aanpassingswerken schommelen rond de € 10 000.

Meerwaarde voor J@M

“De huidige lokalen zijn een duidelijk pluspunt voor onze werking. Wij kunnen momenteel de kinderen, tieners en jongeren in de beste omstandigheden opvangen. Het huidige gebouw oogt niet alleen beter aan de buitenkant t.o.v. de vorige locatie, ook binnenin is het nodige comfort aanwezig. Dit en het feit dat er zich nog enkele speelpleintjes op wandelafstand bevinden, zijn duidelijk een meerwaarde voor onze werking”, klinkt het bij coördinator van J@M, Younes El Yousfi.

Naast de nieuwe locatie van de kinder- en tienerwerking ligt nog een stukje grond van de stad. Hier voorziet de stad dit najaar nog groenaanplantingen en natuurlijke speelelementen.

De werking van J@M vzw is onderverdeeld in drie sectoren op het Mechels grondgebied: Noord, Centrum en Zuid. Inmiddels werden er een aantal projecten reeds gerealiseerd.

In ‘sector Noord’ werden er voor de werking van Nekkerspoel – in afwachting van het gezamenlijk nieuwbouwproject met Chiro Libertus dat volgend jaar klaar zou zijn, nieuwe prefablokalen geplaatst.

De werking van het Oud-Oefenplein verhuisde verleden jaar al naar hun nieuwe locatie: wijkhuis De Schijf.  Ook met de werking Otterbeek heeft de stad plannen. Hiervoor werd een dossier ingediend bij de Vlaamse overheid, i.s.m. Woonpunt.

De kinderen van El Kantra en de tieners van Oase (beide centrum), verhuizen in het voorjaar van 2018 naar de voormalige Ovam-site. De werking van Bethaniënpolder zit sinds 2016, al in vernieuwde prefablokalen.

Ook in 2016 kreeg de werking van Vennekant (sector zuid), nieuwe prefablokalen.

J@M organiseert educatieve en vormende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, tieners en jongeren. Elke deelwerking biedt een buurtgericht aanbod voor kinderen, tieners en jongeren uit de wijk. De jeugdwerking wil haar bezoekers het belang van taal, onderwijs en tewerkstelling bijbrengen, ouderbetrokkenheid stimuleren en het samenleven van jongens en meisjes verbeteren.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer