Familiewandeling verlengd wegens succes

P1050509 (Small)

Sinds verleden zomer heeft Mechelen een nieuwigheid, een stadswandeling op kindermaat. Wegens succes gaan deze wandelingen ook dit jaar door. Wie de stad beter wil leren kennen en zijn kroost wil meenemen, kan dat elke zaterdag tot en met 19 augustus.

Mechelen Kinderstad, de Dijlestad zet er stevig op in. Niet alleen met kindvriendelijke attracties of door kindvriendelijke horecazaken duidelijk aan te geven. Net zoals vorige zomer is er ook nu een echte rondleiding voor gezinnen, op maat van kinderen.

“We hebben verleden jaar veel positieve reacties gekregen van de deelnemers. De laatste wandelingen van vorig seizoen waren dan ook telkens uitverkocht. Daarom bieden we deze wandelingen op maat van gezinnen opnieuw aan. Een gids neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht door de stad vol bijzondere weetjes en creatieve spelletjes, op locaties vol geschiedenis waarbij de allerkleinsten en hun ouders onze stad op een leuke manier te ontdekken”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.

De wandelingen duren anderhalf uur, net niet te lang voor de kleinsten. En ze worden steevast afgesloten met een ijsje. Buggy’s zijn uiteraard welkom en wie weet kom je Rommy Rombouts, de blauwe mascotte van Mechelen Kinderstad, tegen.

“Het toerisme in Mechelen zit in de lift. Als we aan een citytrip denken dan komen we uit bij historische gebouwen en musea, niet meteen onderwerpen die gerelateerd  worden met kinderen. Door deze familiewandeling aan te bieden, willen we de mensen overtuigen om kinderen mee te nemen en zetten we ons nog meer op de kaart als gezinsvriendelijke kunststad”, aldus schepen van Toerisme, Björn Siffer.

Plekjes voor de stadswandeling kan u reserveren via Toerisme Mechelen in de Hallestraat, wat ook het vertrekpunt is van deze gezinsvriendelijke stadswandeling. Tickets voor volwassenen kosten vijf euro kinderen betalen twee euro. Kinderen tot veertien jaar moeten per twee minstens vergezeld zijn van één volwassen deelnemer.

Praktische info:

– Elke zaterdag tussen 8 juli en 19 augustus 2017 om 10u30, duur: 1,5u

– Leeftijd: 0-14 jaar

– Startpunt: Toerisme en UiT in Mechelen

– Tickets kan je vanaf 26 juni online bestellen via http://www.tickets.mechelen.be of
rechtstreeks aan de UiT-balie (Hallestraat 2-4-6, Mechelen).

– Kinderen onder de 14 jaar: €2

– Kinderen boven de 14 jaar: €5

 

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer