Dag en Nacht van de jeugdbeweging

IMG_4397 (Small)

Vrijdag 20 oktober trekken de leden van de jeugdbeweging weer massaal hun jeugdbewegingshemden, T-shirts en sjaaltjes aan om zich in het straatbeeld te tonen. Leden van de jeugdbeweging die vrijdagochtend in uniform op de Grote Markt in Mechelen verschijnen, krijgen er tussen zes en negen uur een gratis ontbijt aangeboden. De festiviteiten worden dit jaar op gang getrapt door radiozender MNM, dat met De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow, het geheel komt opluisteren.

In heel het Vlaamse land gaat iedereen die betrokken is bij de jeugdbeweging op vrijdag 20 oktober in uniform naar school. Chiro, KSA, Scouts, … het maakt niet uit bij welke jeugdbeweging je bent. Op deze dag komen alle jeugdbewegingen samen om hun bestaan te vieren! Ook in Mechelen zal het jonge volkje van zich laten horen.

“Omdat deze activiteit de samenwerking tussen verschillende jeugdbewegingen bevordert en het imago van jeugdvriendelijke stad versterkt, organiseert de jeugddienst dit in samenwerking met de Jeugdraad. We dragen met plezier ons steentje bij om één dag per jaar, de jeugdverenigingen eens extra in de kijker te zetten. Zo kan iedereen zien dat het jeugdwerk in Vlaanderen en zeker ook in Mechelen springlevend is”, klinkt het bij Jeugdschepen Greet Geypen.

Live-uitzending

’s Ochtends wordt er op de Grote Markt van Mechelen een gratis ontbijt met 1 500 koffiekoeken en een warm drankje voorzien voor alle leden van een jeugdbeweging. De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow zal tijdens 6 en 9 uur het geheel opluisteren met een live-uitzending op de Grote Markt.

Het belooft een leuke laatste schooldag van de week te worden. Want naast het ontbijt kunnen de jongeren zich ook uitleven op het springkasteel, een weg banen door een hindernissenparcours of deelnemen aan de ochtendgymnastiek.

Megapicknick

’s Middags gaan de festiviteiten tussen 12 en 13:30 uur onverminderd verder. Op
de Grote Markt vindt er dan een megapicknick met hotdogs plaats. Ook worden er massaspelen georganiseerd.

Spetterende fuif als afsluiter

Voor de wat ouderen eindigt de Dag van de Jeugdbeweging echter niet bij het laatste (school)belsignaal vrijdagnamiddag. ‘ s Avonds wordt er ieder jaar een grote fuif georganiseerd voor alle jeugdbewegers!

Voor hen wordt er in De Loods – die gratis door de stad ter beschikking wordt gesteld – vanaf 21 uur een spetterende fuif georganiseerd, die tot in de vroege uurtjes zal duren. Wie in een jeugdbeweging zit is natuurlijk welkom in uniform, maar ook wie niet bij een jeugdbeweging aangesloten is, is meer dan welkom!

De dj’s van dienst zijn ook niet van de minste Dj Bobby Ewing, de helft van Discobar Galaxy en Ricky Dick Soundsystem, de helft van Radio Botanique zullen samen met C-Man die vorig jaar nog op Maanrock speelden, de jeugdbewegingsbeentjes laten dansen.

In Mechelen gaan wekelijks 3.000 kinderen naar 1 van de bijna 30 jeugdbewegingen. Daar zijn meer dan 200 leidinggevenden in actief die hen wekelijks begeleiden. Dit jaar heeft de lokale organisatie er dan ook voor gekozen om een superheldeneditie te organiseren. Om de leiding van jeugdbewegingen extra te bedanken voor hun inzet doorheen het jaar.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer