Nieuwe lokalen J@M feestelijk ingehuldigd

IMG_7419 (Medium) (2)

De kinder- en tienerwerking van de wijk Tervuursesteenweg, heeft zich gevestigd  op hun nieuwe locatie in de Ivo Cornelisstraat. De oude prefablokalen hadden hun beste tijd achter de rug en moesten plaats ruimen voor de uitbreiding van basisschool De Abeel. In ruil kon de werking terecht in de vroegere lokalen van de kleuters. Nu de verhuis volledig achter de rug is en de kinderen, tieners en jongeren helemaal gesetteld zijn, wordt de nieuwe locatie feestelijk geopend.

Drie jaar geleden werd J@M boven de doopvont gehouden: de nieuwe naam van de kinder- en tienerwerking. J@M organiseert educatieve en vormende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, tieners en jongeren. Inmiddels zette de organisatie al serieuze stappen vooruit op het gebied van infrastructuur. Verschillende werkingen trokken de deuren van hun verouderde accommodatie dicht en zijn inmiddels gehuisvest in nieuwe lokalen.

De laatste in het rijtje van de werkingen die in het nieuw steken, is de kinder- en tienerwerking van de wijk Tervuursesteenweg. De werking bevindt zich niet meer in de afgeleefde prefablokalen op de hoek van de Abeelstraat, maar is terug te vinden in de lokalen waar vroeger de kleuters van De Abeel zaten. Vandaag worden de nieuwe lokalen feestelijk ingehuldigd.

Twee vliegen in één klap

“De oude lokalen hebben plaatsgemaakt voor een moderne en meer kwalitatieve accommodatie. Hier is alles aanwezig om de kinderen, tieners en jongeren in de beste omstandigheden op te vangen en de werking vlot te laten verlopen. Een hele verbetering ten opzichte van vroeger. Zowel de uitbreiding van De Abeel als de verbeterde locatie voor de kinder- en tienerwerking, zijn een meerwaarde voor de buurt en dus twee vliegen in één klap”, aldus schepen van Jeugd en voorzitter van J@M, Greet Geypen.

De nieuwe locatie van de werking uit de Tervuursesteenweg oogt modern en straalt een gezellige sfeer uit. Er is een mediaruimte, een recreatieve ruimte voor de kinderen en een vergaderruimte. Verder zijn de nodige sanitaire voorzieningen aanwezig en is er airco. Het gebouw beschikt ook over een polyvalente ruimte. Een nieuwe keuken – die nog geplaatst moet worden – moet het geheel compleet maken. De inrichtingskosten
en aanpassingswerken schommelden rond de € 10 000.

Ook de coördinator van J@M Younes El Yousfi, klinkt tevreden. “We hebben een hele stap vooruit gezet. Niet alleen hier in de wijk Tervuursesteenweg, maar dat geldt ook voor onze andere deelwerkingen in Mechelen. Vandaag beschikken we over een veel betere infrastructuur dan ooit tevoren. Dit maakt het aangenamer voor onze kinderen, tieners en jongeren. Bovendien kunnen wij hierdoor professioneler werken”.
Projecten J@M

De werking van J@M vzw is onderverdeeld in drie sectoren op het Mechels grondgebied: Noord, Centrum en Zuid. Inmiddels werden er een aantal projecten reeds gerealiseerd.

In ‘sector Noord’ werden er voor de werking van Nekkerspoel – in afwachting van het gezamenlijk nieuwbouwproject met Chiro Libertus dat volgend jaar klaar zou zijn, nieuwe prefablokalen geplaatst.

De werking van het Oud-Oefenplein verhuisde verleden jaar al naar hun nieuwe locatie: wijkhuis De Schijf.  Ook met de werking Otterbeek heeft de stad plannen. Hiervoor werd een dossier ingediend bij de Vlaamse overheid, i.s.m. Woonpunt.

De kinderen van El Kantra en de tieners van Oase (beide centrum), verhuizen in het voorjaar van 2018 naar de voormalige Ovam-site. De werken aan het gebouw werden recent opgestart. De werking van Bethaniënpolder zit sinds 2016 al in vernieuwde prefablokalen. Ook in datzelfde jaar kreeg de werking van Vennekant (sector zuid) nieuwe lokalen.

J@M organiseert educatieve en vormende vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, tieners en jongeren. Elke deelwerking biedt een buurtgericht aanbod. De jeugdwerking wil haar bezoekers het belang van taal, onderwijs en tewerkstelling bijbrengen, ouderbetrokkenheid stimuleren en het samenleven van jongens en meisjes verbeteren.

De werking van De Abeel bereikt een 300-tal kinderen, tieners en jongeren in het totaal. Deze nemen afwisselend deel aan de activiteiten naar gelang hun interesse in het aanbod.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer