Nieuwe workshops voor Jonge Wolven

jongewolven

Elke schoolvakantie organiseert Project Wolf nieuwe workshops en activiteiten waar jonge tieners gratis aan kunnen deelnemen. In de krokus- en paasvakantie is dit niet anders. Jongeren kunnen kiezen uit verschillende coole workshops zoals striptekenen, fotografie of graffiti voor beginners.

Elke schoolvakantie worden er workshops en activiteiten gepland waar de Jonge Wolven aan kunnen deelnemen. Bij Wolf kunnen 16+ jongeren zich uitleven met media zoals fotografie, video, tekst en radio. Project stoomt jongeren tussen 12 en 15 jaar – die leuke dingen willen doen in Mechelen – helemaal klaar om daarna ook een echte Wolf te worden.

Onder begeleiding van o.a. ervaren vrijwilligers, kunnen de Jonge Wolven gebruik maken van het technisch materiaal en de lokalen.

Doorstromen binnen de werking

“Wij bieden deze workshops gratis aan. Op deze manier zorgen we ook voor een hogere  toegankelijkheid. De workshops sluiten bovendien aan bij toekomstige projecten. Op deze manier kunnen de jongeren doorstromen binnen de vaste werking om dan  bijvoorbeeld later verslag uit te brengen van jongerenevents of om filmpjes te maken, al dan niet op vraag van de stad”, aldus Jeugdschepen Greet Geypen.

Tijdens de krokus- en paasvakantie liggen er heel wat toffe workshops op de plank.

Workshops in de krokusvakantie

13/02/2018 – Face on/off

Zie jij ook verhalen ontstaan als je naar beelden kijkt? Wil jij ook met een frisse blik kijken en portretten leren maken die iets uitstralen? Laat je dan onderdompelen in de wereld van de fotografie. Je smartphone of tablet wordt je werkinstrument. Wat zie je? We observeren en fotograferen erop los en komen tot eigenzinnige portretten die je digitaal kan versturen en delen.

14/02/2018 – Striptekenen

‘Lay-out’ en ‘scenario’, wat is dat precies? Waarin verschilt een ‘superheld’ van een ‘anti-held’? Hoe maak je tekstballonnetjes en welk geluidseffect heeft een donderwolk? In deze workshop krijg je antwoord op al deze vragen. We gaan zelf aan de slag om ons eigen stripverhaal te maken.

Workshops in de paasvakantie

03/04/2018 – Anim’actie

Een hoop plasticine, afvalmateriaal, wasco’s en een wit vel papier. Met behulp van een digitaal fototoestel zullen we deze materialen laten bewegen in onze eigen animatiefilmpjes. Fantaseer een verhaal, ontwerp je achtergrond, je personages en… actie!

06/04/2018 – graffiti voor beginners

Even oefenen hoe je een spuitbus het best vastneemt,  hoe hard drukken en voilà, je bent vertrokken om je eigen graffitiwerk te maken! Je maakt kennis met de mogelijkheden van de spuitbus, waarna je een space art-werk maakt of werkt met positieve en negatieve sjablonen. Nadien kan je op jouw eigen originele manier sjablonen maken om je naam of tag te verfraaien. Kies zelf je eigen ondergrond: muur, karton, canvas of MDF-paneel. We oefenen sowieso eerst op karton.

“We willen de jongeren laten proeven van een interessant aanbod en hen boeiende ervaringen aanbieden die zin geven in meer. Op deze manier krijgt hun vakantie een leuke en zinvolle invulling”, klinkt het bij Greet Geypen.

Deze workshops zijn niet alleen een leerrijke en aangename tijdsverdrijving tijdens de schoolvakanties, het geeft de jongeren de mogelijkheid om op ongedwongen manier hun vaardigheden aan te scherpen. Dit zorgt voor een mooie wisselwerking omdat de jongeren nadien hun expertise doorgeven aan andere jongeren.

Leerrijk en plezierig

“Tijdens de workshops scheppen we de mogelijkheid om talenten te ontdekken, nieuwsgierigheid te stimuleren en andere jongeren te ontmoeten. Leerrijk en plezierig tegelijkertijd”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Jongeren tussen 12 en 15 jaar kunnen zich inschrijven voor de workshops via  www.mechelen.be/jongewolven. De inschrijvingen voor de krokus- en paasvakantie lopen respectievelijk tot en met 11 februari en 30 maart.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer