Beleef de perfecte zomervakantie dankzij de VakantieZapper

Vakantiezapper foto

Jonge Maneblussertjes die hun zomervakantie willen inplannen, kunnen zich vanaf zaterdag 10 maart inschrijven. Tijdens schoolvakanties organiseert de stad allerlei leuke activiteiten: een vrijetijdsaanbod voor kinderen van 5 tot 16 jaar. Bijkomend bij dit aanbod worden er dit jaar tijdens de zomervakantie vier kleuterkampen georganiseerd. Ook kinderen met een beperking zijn welkom op de ZAP-activiteiten.

De VakantieZapper voor de zomervakantie is er. Neem hem snel door en bezorg je kind de vakantie van zijn of haar leven! Tijdens de schoolvakanties worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen, met heel wat workshops en toffe activiteiten.

“Zoals elk jaar zijn er weer tal van leuke dingen te beleven tijdens de zomervakantie. In de VakantieZapper kunnen de Mechelse kinderen en hun ouders kennismaken met de ruime waaier aan vrijetijdsactiviteiten die georganiseerd worden door de stad. De inhoud van de ZAP-activiteiten is zeer divers en draait rond creativiteit, muziek, sport-, spel- en speelinitiatieven”, aldus Jeugdschepen Greet Geypen.

De ZAP-activiteiten gaan dagelijks van 9u tot 16u door in de lokalen van het Koninklijk Atheneum Pitzemburg (uitgezonderd zaterdag, zondag en feestdagen). Er is mogelijkheid tot vooropvang vanaf 8u tot 17u.

Er zit steeds een vaste lijn in het programma: op maandag een film in de voormiddag en een workshop in de namiddag. Dinsdag staat volledig in het teken van sport, spel en crea. Woensdag staan er workshops op de agenda. Donderdag worden er de hele dag spel- en knutselactiviteiten georganiseerd en vrijdag is de vaste dag om op uitstap te gaan.  Dit stramien wordt wekelijks herhaald. In totaal zijn er acht uitstappen in de zomervakantie.

Alle ZAP-activiteiten worden georganiseerd en begeleid door gebrevetteerde animatoren en stagiaires, waarbij de kinderen zelf hun activiteiten kunnen kiezen.

Thema’s

Elke ZAP-week heeft een thema. De thema’s dit jaar zijn: verleden; heden en toekomst; ZAP-rock festival; ZAP in de natuur; toverwereld; circus; spionnen en detectives; op de planken (theater) en superhelden.

Iedereen is welkom op ZAP-activiteiten. Ouders met kinderen met specifieke noden nemen best vooraf contact op met de Jeugddienst, zodat er samen en indien nodig, naar de gepaste en eventueel extra begeleiding kan gezocht worden.

Kleuterkampen

Tijdens de zomervakantie worden er ook vier kleuterkampen georganiseerd voor 3-4 jarigen. Het volledige programma kan je consulteren in de VakantieZapper, die je o.a. kan terugvinden bij de Jeugddienst, bij UiT in Mechelen en in het Huis van de Mechelaar. Ook online is het volledige programma beschikbaar. Meer informatie kan je terugvinden op www.mechelenkinderstad.be/vakantiezapper.

Alle activiteiten kosten € 10 per dag. Een uitstap kost € 16, een themakamp € 50
(ook € 10 per dag) en de kleuterkampen kosten € 50. De UiTPAS-tarieven zijn op alle activiteiten van toepassing. De UiTPAS met kansentarief is bestemd voor personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit. Meer uitleg vind je op de website www.uitinmechelen.be/uitpas.

De inschrijvingen voor de activiteiten voor de zomervakantie, gaan van start op zaterdag 10 maart om 10 uur.  Inschrijven kan online via de website, of ter plaatse bij de UiT-balie in de Hallestraat.

Praktisch:
Activiteiten: vanaf maandag 2 juli tot en met vrijdag 24 augustus van 9 tot 16 uur
Opvang: vooropvang vanaf 8 uur, na-opvang tot 17 uur
Locatie: Koninklijk Atheneum Pitzemburg (uitgezonderd zaterdag, zondag en feestdagen)
Inschrijven: vanaf 10/3 UiT-balie Hallestraat 2-4-6 of www.vakantiezapper.mechelen.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer