Kinderraad organiseert kinderfuif

P1050509 (Small)

Begin april organiseert de Mechelse Kinderraad in samenwerking met Mechelen Kinderstad een kinderfuif in De Loods op het Douaneplein. De fuif is toegankelijk voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. De inkom is gratis en de drankopbrengsten gaan integraal naar een goed doel.

Mechelse kinderen mogen zich al opmaken voor een hoogdag op 4 april, want dan vindt de Fluo Flitsfuif plaats. De organisatie van de fuif is in handen van de Kinderraad, in samenwerking met Mechelen Kinderstad.

Het idee is afkomstig van de Kinderraad, 19 enthousiaste jongens en meisjes die van Mechelen een nog betere kinderstad willen maken. Het is één van de 20 charterpunten, die deze legislatuur uitgewerkt worden.

“We proberen onze stad zoveel mogelijk op kinderen af te stemmen. Met het kindercharter kan de Kinderraad zelf enkele punten aanbrengen om zo nog meer  kindvriendelijke accenten te leggen. Denk maar aan het kindvriendelijke luik tijdens Maanrock of, de Kleine Stadsartiest, de activiteiten van Mengelmoes voor jong en oud, de verkeerstuin die vaker open is. We zien de Kinderraad dan ook als een belangrijke partner om onze stad nog verder op kindermaat uit te bouwen”, klinkt het bij Jeugdschepen Greet Geypen.

Loungeruimte voor de ouders

Het thema van de fuif is fluo. Om het effect te verhogen, worden alle deelnemers aangemoedigd om in fluokledij of met fluogadgets naar de kinderfuif te komen. Ook zullen er fluosticks uitgedeeld worden.

De dj tovert de leukste hits uit zijn draaitafels om er een echte fuif van te maken. Spetterende lichteffecten en toffe randanimatie maken het geheel compleet. Het ideale recept voor vermoeide kinderbeentjes en gelukkige gezichtjes na afloop.

De minimumleeftijd voor deze kinderfuif is 5 jaar, de maximumleeftijd 12 jaar. Ouders zijn meer dan welkom. Om de ouders aan te moedigen ter plaatse te blijven tijdens de activiteit zal er een aparte lounge ingericht worden met een extra toog, zetels, stoelen en feesttafels. Hier kunnen ze ook op hun gemak een drankje nuttigen en van de muziek en dansmoves van hun kind(eren) genieten.

“Voor kinderen zijn er al veel leuke activiteiten te doen in Mechelen. De kinderfuif is een mooie aanvulling. Voor een echte fuif zijn we nog iets te jong, maar een fuif op maat van kinderen zie ik zeker zitten. Wat ook leuk is, is dat de ouders intussen kunnen genieten in de lounge. Zo is het een leuke activiteit voor jong en oud”, aldus Kinderburgemeester Walid El Handouz.

Tijdens de fuif zullen er sfeerfoto’s genomen worden en zal er een fotobooth staan
waarin de kinderen kunnen poseren. De foto’s kan men achteraf terugvinden op de Facebookpagina van Mechelen Kinderstad.

“Gezien de locatie buiten de binnenstad ligt, werd ervoor gekozen om kinderen enkel onder begeleiding naar deze activiteit te laten komen. Ouders hebben vervolgens de keuze om ofwel ter plaatse te blijven ofwel hun kinderen na afloop terug op te komen halen. Om dit te controleren is er een polsbandjessysteem geïmplementeerd ter identificatie”, legt Greet Geypen uit.

Goed doel

Inkom is volledig gratis en de volledige omzet van de drankverkoop wordt doorgestort naar een goed doel: de vzw Toeters en Bellen. Deze vzw organiseert verjaardagsfeestjes voor kinderen van kwetsbare gezinnen.

“De visie van de vzw Toeters en Bellen ligt in dezelfde lijn van de kinderfuif. Het organiseren van een activiteit voor het goede doel is bovendien nog een charterpunt
dat in het kindercharter terug te vinden is”, aldus Walid.

Tijdens de fuif wordt er ook speciaal aandacht besteed aan het hanteren van lage geluidsvolumes ter preventie van gehoorschade. Oordoppen zijn ook gratis aanwezig.
Om de veiligheid van de kinderen te garanderen worden er twee security-agenten van een erkende firma ingeschakeld

Voor de fuif werkt Mechelen Kinderstad samen met vzw Klutske, die al meer dan 20 jaar ervaring heeft op het gebied van kinderfuiven. Al het benodigde materiaal wordt door deze vzw getransporteerd en opgebouwd en is volledig gericht op de noden van kinderen.

Praktisch:

Waar: De Loods (Douaneplein / Transit M).

Wanneer: 4 april 2018 van 14 tot 17 u

Inkom: gratis

De fuifvoorwaarden zijn terug te vinden op de website van Mechelen Kinderstad (www.mechelenkinderstad.be)

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer