Mechelse jeugdbewegingen houden Vriendjesdagen

Vriendjesdagen

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart zetten Mechelse jeugdbewegingen de deuren open tijdens de Mechelse Vriendjesdagen. Kinderen die de jeugdbeweging nog niet kennen kunnen dan meespelen en uitproberen of zij de activiteiten leuk vinden. Hun ouders kunnen voor of na de activiteiten vragen stellen aan de leiders of aan andere ouders.

De Mechelse Vriendjesdagen kaderen in de actie Jeugdwerk voor Alleman. J@M vzw krijgt daarvoor een subsidie van de Vlaamse regering om meer diversiteit te brengen in de jeugdbewegingen.

Eerder werd samen met de jeugdbewegingen een actieplan opgesteld, waarin ze zich engageren om zich open te stellen voor elk kind. Zij kregen daarvoor het label JEUGDWERK VOOR ALLEMAN, uitgereikt op 26 februari 2018.

Deelname is gratis

“Tijdens de Mechelse Vriendjesdagen kunnen kinderen gratis komen meespelen in een jeugdbeweging. Zo ondervinden zij of ze de spelletjes leuk vinden. Ouders kunnen vragen stellen aan de begeleiders en aan andere ouders. Deelnemen aan de Vriendjesdagen is volledig gratis. Uiteraard is dit niet het enige instapmoment voor nieuwe kinderen. Iedereen is elk weekend welkom bij de jeugdbewegingen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Er werd voor ouders ook een informatieve website gemaakt over jeugdbewegingen in Mechelen: www.mechelen.be/jeugdbewegingen. 18 jeugdbewegingen nemen deel aan de Vriendjesdagen (waarvan 2 uitzonderlijk op zondag 25 maart in plaats van 18 maart, omdat hun eigen agenda het niet toeliet). De jeugdbewegingen die volzet zijn voor de jongste leeftijden doen uiteraard niet mee.

Elk kind is natuurlijk welkom tijdens de Mechelse Vriendjesdagen, maar de kennismaking is vooral interessant voor gezinnen van allochtone origine. In hun familie of vriendenkring maakt vaak niemand reclame voor de jeugdbeweging, omdat er niemand in dat netwerk naar de jeugdbeweging gaat. En onbekend is onbemind. Dat willen we met de Vriendjesdagen doorbreken.

Alle deelnemende jeugdbewegingen, met de adressen en de uren van activiteit, zijn te vinden op www.mechelen.be/vriendjesdagen. Achtergrondinformatie over Jeugdwerk voor Alleman staat op www.mechelen.be/jeugdwerk-voor-alleman.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer