Talententickets vanaf deze week in de brievenbus

Goed om Weten_Talententickets (5) (Medium)

Voor het vijfde jaar op rij krijgen alle Mechelse kinderen tussen de 5 en 15 jaar, Talententickets ter waarde van € 50 in hun brievenbus. De Talententickets kunnen gebruikt worden om een deel van het lidgeld, abonnement, meerdaagse activiteiten en kampen te betalen bij één van de deelnemende sport,- cultuur,- en jeugdverenigingen in Mechelen.

Mechelen is een echte kinderstad en wil jong talent extra aansporen. Daarom biedt de stad Mechelen ieder kind tussen de 5 en 15 jaar dat in Mechelen woont, Talententickets ter waarde van € 50 euro. Elk kind krijgt drie Talententickets: twee van € 20 en één van € 10. Zo kunnen ze de cheques bij meerdere verenigingen besteden.

De Talententickets worden op naam van het kind per post opgestuurd. Op elk ticket zie je de intussen vertrouwde mascotte van Mechelen Kinderstad Rommy. Met de cheques kunnen kinderen hun talenten ontdekken, vrienden maken, hun zelfbeeld versterken en vooral zich amuseren.

“De Talententickets zijn een goede stimulans om kinderen en jongeren te stimuleren om deel te nemen aan het verenigingsleven. Voor sommige is het lidgeld van een sport-, jeugd- en cultuurvereniging een drempel om zich aan te sluiten.  Met de talententickets proberen we deze drempel weg te nemen”, aldus Greet Geypen.

35.631 Talententickets

Dit jaar mogen 11.877 kinderen de Talententickets in de brievenbus verwachten. In 2017 werden er 11.732 verdeeld, in 2016 waren er dat 11.227. In 2015 en 2014
hebben respectievelijk 11.046 en 10.058 kinderen de Talententickets ontvangen.

In 2017 werden er 35.196 Talententickets verstuurd naar 11.732 kinderen. Daarvan heeft de stad 17.113 tickets terugbetaald aan sport-, cultuur en jeugdverenigingen, goed voor zo’n 49% en een bereik van meer dan 5.700 kinderen en tieners.

Kostprijs voor de stad: € 289.510. Dit bedrag kan nog oplopen, want verenigingen hebben nog tot eind maart 2018 om de binnengebrachte Talententickets in te geven.

“Elk jaar worden er meer Talententickets gebruikt. Goed nieuws voor onze kinderen en jongeren en ook voor het Mechelse verenigingsleven”, aldus Greet Geypen.

Hoe gebruik je de Talententickets?

Je schrijft je kind in door je te wenden tot de deelnemende vereniging. Daar geef je je Talententicket(s) af en toon je de identiteitskaart, het kinderpasje of de Kids-ID van je zoon of dochter. De tickets blijven één kalenderjaar geldig, dus nog tot 31 december 2018. Op www.mechelen.be/talententicket vind je een actuele lijst met deelnemende verenigingen en het gebruikersreglement. Mensen die geen internet hebben, kunnen deze gegevens bij de stad op papier krijgen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer