Stad stelt nieuwe straatnaam op Tinelsite voor

29355155_10216168024700226_7475780603695500840_o (Small)

Momenteel waait er een nieuwe wind door de Tinelsite, een stadsdeel in het noorden van de binnenstad. Binnen een publiek-private samenwerking bouwt de stad aan een sterk totaalproject voor de site. Samen met de buurt- en toekomstige bewoners ging de stad op zoek naar een nieuwe straatnaam. De nieuwe naam wordt op zaterdag 24 maart onthuld.

De ingang van heel wat huizen en appartementen op de nieuwe Tinelsite zal vlak aan het nieuwe park tussen de Kattenbleekstraat en de Van Busleydenstraat liggen. Vandaar dat hieraan een nieuwe straatnaam toegekend wordt.

De nieuwe straatnaam wordt zaterdag bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement op de site. Buurtbewoners en toekomstige bewoners kregen in het najaar van 2017 de mogelijkheid om deze naam te kiezen tijdens een bevraging. De keuze kon gemaakt worden tussen twee namen die verwezen naar deze plek: Gendarmenhof en Kattenraam.

Zo’n 60 % van de stemmen ging naar Gendarmenhof. Deze naam verwijst naar de gendarmerie/rijkswacht (en later politie) die er van 1912 tot 2016 was gehuisvest. Ook de gebouwen van de voormalige rijkswacht die verbouwd worden en rond dit gebied liggen, verwijzen naar politiegraden: Adjudant, Brigadier en Sjampetter.

Werken Tinelpark opgestart

Het masterplan van de Tinelsite omvat drie grote deelprojecten: de bibliotheek in het Predikherenklooster, de aanleg van het Tinelpark en de PPS-ontwikkeling met een 70-tal woningen en ondergrondse parking. Intussen is aannemer Vanhoeyveld gestart met de eerste fase van het Tinelpark.

“Het betreft de zone rond het Predikherenklooster. Het zal een aangename plek in de binnenstad worden om er te verpozen met een waterpartij en de langste zitbank van Mechelen. Omstreeks de tweede helft van augustus wordt het park opengesteld en heeft de binnenstad er een groene long bij”, aldus schepen van Stadsvernieuwing, Greet Geypen. Het park zal dan de hele week, de klok rond geopend zijn.

In totaal komen er 73 woningen op de Tinelsite. Het gaat om appartementen en eengezinswoningen. Ze vinden hun plek in de historische kazernegebouwen en in vier nieuwe gebouwen. In 2019 zullen de woningen worden opgeleverd. Drie commerciële ruimtes en mogelijk ook een kinderopvang vullen de mix van woningtypes aan.

De werken aan het Predikherenklooster en aan de parking – die plaats zal bieden aan 319 wagens – draaien op volle toeren. De parking ligt onder de oude kazerne Adjudant en de nieuwe gebouwen Maigret en Poirot. Deze drie gebouwen worden op dit moment gebouwd.

In de parking worden er 124 parkeerplaatsen voorzien voor onder meer bezoekers voor Kazerne Dossin en de bibliotheek. Ook buurtbewoners kunnen nog altijd een staanplaats kopen in de parking. Omstreeks eind juni wordt de parking geopend. “Tegen dan zal ook de Tinellaan aangepast zijn, zodat je van beide zijden de parking kan in- en uitrijden”, aldus Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer