Eerste circusles in Den Hangar

IMG_8899 (Medium)

Er komt steeds meer leven op de nieuwe jongerenzone Transit M. Skatehouse heeft er inmiddels zijn vaste stek en De Loods en De Club worden volop gebruikt. Vanaf vandaag zal de site nog meer tot leven komen, want vanaf nu gaan er de circuslessen door van circusschool Circolito.

Vandaag neemt Circolito afscheid van de vertrouwde gebouwen in het Klein Begijnhof. Vanaf nu kunnen de leden hun kunsten uitoefenen in de vernieuwde lokalen van Den Hangar.

Skatehouse dat zich sinds eind vorig jaar op de site bevindt, krijgt dus nieuwe buren. De verhuis is nog niet helemaal achter de rug. Op de zolder van het Klein Begijnhof liggen herinneringen en overblijfsels van 18 jaar aan circuskampen, Circolito-weekends, productiegroepen en toonweekends opgeslagen.

“We willen heel graag de derde trimester in Den Hangar starten, zodat we de ruimte even ‘in real live’ kunnen testen, eer we het stevig vernieuwde lessenrooster voor circusjaar 2018-2019 bekend maken en de inschrijvingen laten starten”, klinkt het bij Lieven Leemans, coördinator van Circolito

Eerste les in Den Hangar

“We zitten in de laatste rechte lijn. De Loods en Den Hangar werden grondig verbouwd en zijn een meerwaarde voor de nieuwe jongerenzone. De buitenaanleg is voor de zomer klaar en zal de vernieuwing nog meer accentueren. De verhuis van de Uitleendienst, Skatehouse, Circolito en in september de bouldervereniging zal de vernieuwde dynamiek alleen maar doen toenemen. Transit M heeft de toekomst voor zich”, klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.

Vandaag vindt de eerste les plaats: luchtacroles. Daarbij wordt meteen de grote luchtacro-ruimte getest. Daarna is er nog een les ‘Circo’ voor 9-12 jarigen, en de les ‘Cascade’ voor 12+ jongeren.

33 lessen voor bijna 500 leden

Wat in 2000 begon met een handvol leden in 2 lessen is vandaag uitgegroeid tot bijna vijfhonderd leden voor 33 lessen. “Den Hangar geeft ons de mogelijkheid om die groei verder te bestendigen en om onze activiteiten uit te oefenen in optimale omstandigheden. De nieuwe ruimte biedt vele voordelen en geeft ons meer mogelijkheden zoals b.v. het plaatsen van twee grote kuiltrampolines wat we vroeger niet konden. Na jaren van plaatsgebrek is er eindelijk een oplossing uit de bus gekomen”, klinkt het bij Lieven Leemans.

Bouldervereniging vervoegt zich in september

In september krijgt Circolito nieuwe buren in Den Hangar, want dan neemt een bouldervereniging er zijn intrek. Naast de ruimtes die specifiek voorbehouden zijn voor de twee verenigingen, zijn er ook enkele gemeenschappelijke ruimtes waar ze gebruik van mogen maken (inkomhal, toiletten, lift, technische ruimte).

Er is in Den Hangar ook een polyvalente ruimte, waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, vergaderen, enz. Deze ruimte is in het beheer van de Jeugddienst van de stad.

Het kostenplaatje voor de renovatie bedroeg € 2 049 266. De stad gaf enkele lokalen in Den Hangar als erfpacht, voor een periode van 27 jaar. De stad Mechelen betaalt het grootste gedeelte van de renovatie van Den Hangar.

Circolito participeert voor een gedeelte in de renovatie van de Hangar en betaalt volledig de aanpassingen die specifiek voor hun werking uitgevoerd werden: de gaten voor de trampolines, de nieuwe profielen onder het dak om trapezes aan te bevestigen… De sportvloer, de trampolines zelf en het grote scheidingsgordijn dat van de hal twee grote circusruimtes maakt,… Het betekent een fikse investering van ongeveer € 300.000.

De oude lokalen van Circolito zullen in de toekomst gebruikt worden als kinderopvang. De officiële opening van de jongerenzone Transit M wordt begin juni voorzien.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer