Ook dorpshuizen Muizen, Walem en Battel doen mee aan de Buitenspeeldag

20180418_152445 (Medium)

Vandaag vindt de Buitenspeeldag plaats. En uiteraard doet Mechelen Kinderstad weer mee! Op woensdagnamiddag wordt er tussen 14 en 17 uur weer naar hartenlust buiten gespeeld. Ook de dorpshuizen van Muizen, Walen en Battel nemen deel aan de Buitenspeeldag.

Op woensdagnamiddag 18 april tonen de kinderzenders een zwart scherm op je tv. Want vandaag speelt iedereen buiten. Geen tv of computer, wel buiten ravotten tijdens de Buitenspeeldag. En uiteraard doet Mechelen Kinderstad mee. Ook het weer is vandaag geen excuus om binnen te blijven. De Buitenspeeldag heeft als doel om kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun buurt.

Naast o.a. de activiteiten op de Grote Markt en in het Vrijbroekpark, nemen doen ook de dorpshuizen van Muizen, Walem en Battel, mee aan de Buitenspeeldag. Ook dit jaar werkt de stad weer samen met een aantal partners. Deze partners zijn: Top Vakantie, Buurtsport, het Vrijbroekpark, 38 Volt en vzw Trashbeatz.

Door de samenwerking met de verschillende partners wordt er in Mechelen een groot aanbod voorzien.

“Dit jaar doen ook enkele dorpshuizen mee, zodat ook kinderen daar terecht kunnen om buiten te spelen. We hopen uiteraard dat het niet bij deze ene dag blijft. In Mechelen is er genoeg speelgelegenheid om elke dag buiten te spelen. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om zich buiten uit te leven en blijven daarom investeren in speelruimtes”, zegt Jeugdschepen Greet Geypen.

Vandaag zijn er hier spelende kinderen terug te vinden:

KRUIDTUIN: grime, mobiel speelteam, springkasteel, workshop upcycling met afval, imagination playground.

CAPUTSTEENPARK: grime, Springkasteel, reuze-spelen, workshop circustechnieken,…

VRIJBROEKPARK: verkeerstuin, Krijtstraat.

DORPSHUIS WALEM: speelgoedwinkel Japsnoet nodigt alle kinderen van Walem uit om mee te komen spelen aan het dorpshuis.

DORPSHUIS MUIZEN: reuzespelen en de leukste kleurplaten onder een stralend zonnetje, op het pleintje aan het dorpshuis.

DORPSHUIS BATTEL ZOMERT: om de kinderen heel de namiddag veilig te laten buitenspelen, zal de Otterstraat en een stukje Neerweg (aan de uiteinden van de Otterstraat) parkeer- en verkeersvrij zijn van 13 tot 17.30 u. Op deze locatie kunnen kinderen zich uitleven op een groot fietsparcours.

SPORTHAL DE PLAON: Sport en spel zoals je het nog nooit meegemaakt hebt.

Met het goede weer staat niets in de weg om de Buitenspeeldag te laten knallen!

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer