Stad laat twee speelpleintjes herinrichten

P1050509 (Small)

De stad Mechelen heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de (her)aanleg en het opknappen van speelpleinen. Ook dit jaar wordt deze trend verdergezet. De speelpleintjes van de Kadodderstraat en de Gustave van de Woestijnestraat mogen zich nog voor de zomer aan een grondige make-over verwachten. De stad investeert hier € 61.154 

Mechelen profileert zich als  kindvriendelijke stad en heeft een grote keuze aan speelpleinen. Om deze in goede staat te houden voorziet de stad op regelmatige basis onderhoudsbeurten, gaande van een likje verf tot een ganse herinrichting.

Het stadbestuur besliste om de speelpleintjes in de Kadodderstraat (Mechelen Noord) en de Gustave van de Woestijnestraat (Centrum), volledig te herinrichten.

“De speeltoestellen op deze pleintjes hebben hun diensten reeds bewezen, daarom is het tijd voor vernieuwing. Op deze manier blijft het leuk om er te spelen. Zoals altijd hebben wij ons oor te luister gelegd bij de buurtkinderen. Tijdens de bevraging kwamen er van elke leeftijdsgroep heel wat wensen naar boven. Op deze manier richten we onze speelpleinen in die een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken”, aldus Greet Geypen.

Kadodderstraat

Alle bestaande speeltoestellen worden verwijderd. Op het speelplein komt er een nieuwe dubbele schommel met een gewone zit en een kleuterschommelzitje; een vogelnestschommel; een klimklautercombinatie met glijbaan voor 6-14 jarigen en een speeltoestel met glijbaan voor kinderen jonger dan 6 jaar. Het stadsbestuur wees deze opdracht toe aan de firma Eibe voor € 42 350.

Gustave van de Woestijnestraat

Ook hier verdwijnen alle oude speeltuigen. In de plaats daarvan komt er een klimklautertoestel met een verscheidenheid aan speelfuncties en twee nieuwe draaitoestellen. Dit wordt nog uitgebreid met een dubbele schommel. De herinrichting werd toegewezen aan de firma Yalp voor een bedrag van € 18 804.

De gekozen installaties zijn duurzaam en worden uitgevoerd in milieuvriendelijke materialen. “Door te blijven investeren in onze speelpleintjes, bouwen we Mechelen verder uit als op en top kindvriendelijke stad”, besluit Greet Geypen.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer