Infoborden voor kinderen op Mechelse monumenten

Foto1 (Medium)

Vandaag werden er een aantal Mechelse monumenten voorzien met infobordjes op maat van kinderen. Het idee is afkomstig van de kinderraad en heeft als doel om ook de kinderen op een eenvoudige manier te informeren over onze monumenten.  De kostprijs van het project bedraagt zo’n € 3 500.

Mechelen is een stad vol bezienswaardigheden en historische monumenten en gebouwen. Bij tal van deze plaatsen kan je bordjes terugvinden met meer informatie rond de locatie of het gebouw.

“De uitleg is vaak gericht op volwassen en niet altijd even gemakkelijk te begrijpen voor kinderen. Daarom hebben wij geijverd om ook bordjes te voorzien met leuke weetjes en info op kindermaat”, klinkt het uit de mond van kinderburgemeester Walid El Handouz.

“Kinderen hebben vaak andere interesses en daar willen we dan ook op inspelen. Zo zijn ze bij een standbeeld bijvoorbeeld niet alleen geïnteresseerd in wie de persoon ik kwestie is, maar ook uit welk materiaal het gemaakt is. We voorzien ook kleine opdrachtjes, zodat de bordjes ook interactief zijn. Op deze manier brengen we onze monumenten dichter bij de kinderen”, aldus schepen van Jeugd en Monumentenzorg Greet Geypen.

De bordjes zijn te herkennen aan de Bourgondische Rommy die er werd op aangebracht. Naast de Nederlandstalige tekst is de info op kindermaat ook terug te vinden in het Frans, Duits en het Engels. De infobordjes werden voorzien op 11 verschillende locaties.

Gevelborden:

Paleis Margareta van York

Stadhuis

Sint-Romboutstoren

Sint-Pieter en Paulkerk

Schepenhuis

Borden op paal:

Standbeeld Margareta van Oostenrijk

Opsinjoor XXL (met een verwijzing naar de Opsinjoor voor het stadhuis)

Vismarkt

Hoogbrug

Huis De Zalm

Lessenaar:

Vadderik (standbeeld op de Veemarkt)

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer