Speeldag kan terugblikken op een geslaagde editie

Processed with VSCO with c9 preset

De Mechelse historische binnenstad was zondag het terrein van de kleinste Maneblussers tijdens de 13de editie van de Speeldag. Het was weer lekker druk bij de vele standhouders waar de kids zich konden amuseren. Tel daarbij nog de optredens van o.a. de ‘Helden’ en het hoeft niet te verbazen dat duizenden ouders hun weg vonden naar de Mechelse markpleintjes.

De speeldag is één van de jaarlijkse topevenementen van de Dijlestad die daarmee haar naam als Mechelen Kinderstad helemaal waarmaakt. De Grote Markt, Veemarkt, Befferstraat, IJzerenleen, Botermarkt en het Cultuurplein werden o.a. ingenomen door allerhande speelkraampjes, een surfsimulator, een evenwicht- en touwenparcours en het blotevoetenpad.

Ook Rommy Rombouts – de mascotte van Mechelen Kinderstad – viel in de smaak. Er werden een hoop knuffels uitgedeeld!

“Duizenden kinderen die spelen in een historische context, het kan in Mechelen. Vandaag zijn kinderen de baas en staat de dag helemaal in hun teken. Maar ook morgen als de Speeldag achter de rug is nodig ik gezinnen met kinderen uit om het gevarieerd aanbod dat Mechelen heeft, te komen uitproberen. Want een kinderstad ben je niet voor één dag, maar het hele jaar door”, klinkt het uit de mond van Greet Geypen.

Het historische stadscentrum werd voor een dag verkeersvrij gemaakt en maakte plaats voor 30 standhouders, waaronder Playmobil, Circolito, Technopolis, Nintendo, de Gezinsbond, Natuurpunt, …

Grote massa

Zo’n 15 000 mensen brachten een bezoekje aan de Speeldag. Het Lavende Loofbos op de Botermarkt werd zeer gesmaakt, alsook het blotevoetenpad. Straatanimatie zorgde de hele dag door voor een gezellige sfeer. Om elke hoek wachtte wel een nieuwe verrassing.

Tot 17u werd er naar hartenlust geravot in de verkeersvrije binnenstad. Naast een roofvogelshow konden de kinderen ook genieten van het optreden van Reginald en de Bosbeesten. De ‘Helden’ sloten het kinderfeest af met een spetterende show.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer