Zomerkalender Rommy voor alle Mechelse schoolkinderen

P1050512 (Medium)

Deze week wordt de zomerkalender van Rommy bedeeld in alle Mechelse kleuter- en lagere scholen. Deze bundelt alle Mechelen Kinderstad activiteiten in de Dijlestad voor kinderen en gezinnen tijdens de maanden juli en augustus. Ook de succesvolle stadswandelingen op maat van kinderen worden opnieuw georganiseerd. Nieuw dit jaar is de zoektocht naar Rommy, die zich elke week op een bekende Mechelse locatie verstopt.

Tijdens de zomermaanden heeft Mechelen Kinderstad heel wat activiteiten in petto. Denk maar aan Mechelen Kinderstrand of aan het kinderluik op Maanrock. Ook dit jaar  krijgen de Mechelse kinderen van het instapklasje t.e.m. het 6de leerjaar, een overzichtelijke zomerkalender van Rommy mee naar huis.

“De zomervakantie is het de uitgelezen moment voor kinderen om buiten te spelen. Naast onze speelpleintjes, speelbossen en parkjes voorzien we ook een aantal leuke activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. Met deze kalender kunnen de kinderen alvast hun favoriete zomervakantie plannen en hoeven ze geen leuke activiteiten te missen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Op de kalender vinden we uiteraard de gekende en geliefde activiteiten terug zoals o.a. Mechelen Kinderstrand, het kinderluik van Maanrock en Rommy’s Zomertuin. Andere leuke zomeractiviteiten om samen met het gezin te doen zijn de wandeltocht langs de gebouwen met infobordjes op kindermaat en de ‘Kunstroute voor kleine kenners’, twee recente projecten van de stad.

Ook de vernieuwde Bourgondische stadswandeling op kindermaat, staat opnieuw op de kalender. Het is een ontdekkingstocht langs alle plekken die kleur geven aan het Bourgondische heden en verleden van Mechelen. Met levendige verhalen en leuke anekdotes brengt de gids figuren als Keizer Karel of Margareta van Oostenrijk helemaal tot leven.

Mechelen stuurt je stappen

Voor wie zelf op ontdekking wil gaan, staan er twee wandelingen op het programma. De wandeling ‘Met Natte Voeten” brengt je (droog) naar alle plekjes in de stad waar water een belangrijke rol speelt. De wandeling ‘Van Arend tot Zwaluw’ gaat met kinderen op zoek naar dieren in de stad.

Mobiele speelteams

Alsof dat nog niet genoeg is rijden er tussen 3 juli en 23 augustus twee mobiele speelteams uit naar verschillende speelterreintjes. Volgende locaties worden op regelmatige basis aangedaan: Karmelietentuin, Tivolipark, Vennekant, Donkerlei, Caputsteenpark, Kardinaal Cardijnstraat, Arsenaal en Leliestraat. Bekijk de planning in de kalenderen en kom mee spelen tussen 14 en 17u!

Zomerwedstrijd

Ook dit jaar vindt er een zomerwedstrijd plaats. Deze zomer verstop Rommy zich elke week op een bekende Mechelse locatie. Kinderen die kunnen raden waar de blauwe stadsmascotte zich schuilhoudt en op de foto gaan met Rommy en een opgegeven voorwerp, maken kans op een mooie prijs. Tips vind je vanaf xx xxxx op de Facebookpagina van Mechelen Kinderstad of via www.mechelenkinderstad.be

Praktisch

Meer info over Mechelen Kinderstad of de zomerkalender online raadplegen: www.mechelenkinderstad.be

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer