Veiliger naar speelpleintjes met Route2school

IMG_7087 (Medium)

Stad Mechelen en de Mechelse Kinderraad zetten zich in voor veilige routes naar speelpleintjes. Daarvoor scharen ze zich achter het project  Route2school. Dit is een digitale tool die die leerkrachten, directies, scholieren en ouders en alle andere betrokkenen kunnen raadplegen om hun schoolroute in kaart te brengen. Op initiatief van de Mechelse Kinderraad werd de tool ook uitgebreid met routes naar speelpleintjes.

Het programma Route2school werd ontwikkeld om het traject van en naar school in kaart te brengen. Mechelen Kinderstad en de Kinderraad brachten nu ook de routes naar de speelpleintjes in kaart.

“Eigenlijk is het project drieledig. Ten eerste willen wij kinderen en de ouders informeren over de veiligste route van en naar onze speelpleintjes. Daarnaast is het ook educatief en leren kinderen hoe ze veilig op hun bestemming geraken. Bovendien motiveren wij kinderen en hun ouders om meer te fietsen en/of te stappen. Met de zomer in aantocht is dit wel een leuke tool om veel van onze speelpleintjes te bezoeken, op de meest veilige  manier”,  klinkt het bij schepen van Jeugd Greet Geypen.

Wie de kaart wenst te bekijken kan dat via https://kinderstad.mechelen.be/speelpleinen-en-bossen. In de legende kan je dan de optie speelpleintjes aanklikken om zo de route in te plannen.

“De kaart geeft een online overzicht van waar de speelpleintjes zich in Mechelen bevinden en hoe we onze route het best inplannen. Op deze manier leren we bovendien straten of binnenwegen kennen, die we nog nooit gebruik hebben. Doordat er een duidelijk zicht is op zowel de straten als de speelpleintjes, is het aanlokkelijk om ook andere speelpleintjes waar we nog nooit geweest zijn, uit te proberen”, meent Mechels kinderburgemeester Walid El Handouz.

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer