Stadswandeling op kindermaat gaat Bourgondische tour op

CopyrightVisitMechelenKoenPattyn (5) (1) (Medium)

Sinds 2016 organiseert Mechelen tijdens de zomervakantie stadswandelingen op kindermaat. Dit jaar neemt een gids de gezinnen mee op ontdekkingstocht door Bourgondisch Mechelen. Deze trip op kindermaat vol weetjes en spelletjes gaat elke zaterdag tussen 7 juli en 18 augustus door. Kinderen krijgen een ijsje als afsluiter.

Stadwandelingen met kinderen saai? Niet in Mechelen! Mechelen Kinderstad biedt in samenwerking met dienst toerisme tijdens de zomermaanden, een unieke familiewandeling aan: de Bourgondische stadswandeling op kindermaat.

Een gids neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht door de stad vol bijzondere weetjes en creatieve spelletjes, op locaties vol geschiedenis waarbij de allerkleinsten en hun ouders de stad op een nieuwe manier leren kennen. Misschien kom je onderweg Rommy nog tegen? Buggy’s mogen mee tijdens deze actieve wandeling die afsluit met een ijsje! Deze wandeling vindt elke zaterdag vanaf 7 juli om 10:30u plaats en dit tot en met 18 augustus.

“Mechelen Kinderstad beschikt al over heel wat aantrekkelijke troeven. Deze Bourgondische wandeling op kindermaat is een speelse, maar ook leerrijke activiteit op maat van gezinnen. De wandeling is ook interessant voor Mechelse Kinderen en hun ouders om de geschiedenis van hun stad op een leuke manier te leren kennen”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Plaatsen voor de stadswandeling kan je reserveren via Visit Mechelen in de Hallestraat, wat ook het vertrekpunt is van deze gezinsvriendelijke stadswandeling.

Mechelen levert met succes enorme inspanningen om zich op de kaart te zetten als kindvriendelijke toeristische bestemming. Zo openden we recent nog ons fraaie museum Hof van Busleyden, waarin we het kinderbelevingsparcours de ‘Gouden Kubus’ voorzagen. Een parcours met spelelementen waarbij kinderen actief deelnemen aan de museale thema’s. Met deze aangepaste Bourgondische stadswandeling op kindermaat hebben we nu ook een Bourgondisch aanbod voor gezinnen buiten de museummuren, want in onze binnenstad zijn nog tal van historische overblijfselen uit die rijke periode te bewonderen.

De wandelingen die ongeveer anderhalf uur duren, worden steevast afgesloten met een ijsje voor de kinderen. Buggy’s zijn uiteraard welkom en wie weet kom je Rommy Rombouts – de blauwe mascotte van Mechelen Kinderstad – tegen.

Praktische info:

  • Wanneer: elke zaterdag tussen 7 juli en 18 augustus om 10:30u
  • Duur: 1,5u
  • Vertrek: Toerisme Mechelen, Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen
  • Tickets: volwassene (+14) €5 / kinderen (-14) €2
  • Reservaties: Toerisme Mechelen, telefonisch op 070 22 00 08 of bij Toerisme Mechelen in de Hallestraat 2-4-6

Nieuws uit uw Mechelse wijk

Klik op de kaart voor nieuws uit uw wijk
Muizen Tervuursesteenweg Arsenaal Nekkerspoel Mechelen Zuid Centrum Mechelen Noord Battel Heffen Leest Walem Hombeek

Toen & nu

Ingangspoort Kruidtuin

Meer